Kūka "minūtīte"

2005. gada 13. maijs
Foto: Katrina
Pagatavošana
35 min
1. Sakuļ olas, pievieno cukuru, puto, kamēr masa savā apjomā trīskāršojusies. Parasti pietiek ar 10 min. pēc tam uzmanīgi iesijā miltus, iesaku caur sietiņu, lai neveidotos kunkuļi. Tāpat iesaku maisīt ar koka karoti, sliktākajā gadījumā ar parasto, bet nekādā gadījumā ar mikseri, jo tad masa saplok un kūka nebūs tik gaisīga. Uzkarsēto pannu ieziež ar margarīnu, uzsilda, lai kūka nepiedegtu, pārkaisa ar rīvmaizi (arī sānu malas) un ievieto mīklu cepamajā pannā. Cep cepeškrāsnī apmēram 180-200 grādos 15 min. Ja kūkas augša sāk piedegt, nogriezt mazāku temperatūru, kūkas gatavību pārbauda ar kociņa palīdzību, ja iedurot tas ir sauss, kūka gatava, ja ir mīkla, tad vēl jācep, bet jāatceras, ka uzreiz no cepeškrāsns kūku izņemt nav vēlams, jo straujā temperatūras maiņa var izraisīt kūkas saplakšanu. Garšas uzlabošanai kūkai var pievienot ābolu vai pēc izņemšanas no cepeškrāsns pārziest ar zapti.
Uz augšu