-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Kūka ar ābolu - citronu pildījumu
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Mīklai:
-
2 glāze/s miltu
-
1 ola
-
100 g sviesta
-
100 g cukura
-
150 g skābā krējuma
-
Sāls šķipsna/s
-
1/2 tējk. sodas
- Pildījumama:
-
3 āboli
-
2 citroni
-
100 ml saldā krējuma
-
150 g cukura
-
3 olas
-
2 ēd. k. miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
Cukuru sakuļ ar olu un mīkstu sviestu. Pieliek sāli, krējumu un sodu. Iemīca miltus.
-
Ar mīklu izklāj ietaukotu cepamo trauku ar noņemamām malām. Mīklu liek cepamtraukā, izveidojot maliņas.
-
Ābolus nomizo, sagriež daiviņās, izkārto uz mīklas.
-
Pildījumam olas saputo ar cukuru un no abiem citroniem norīvētu miziņu.
-
Olu maisījumam pieliek viena citrona sulu, saldo krējumu un miltus. Sagatavoto masu pārlej āboliem.
-
Cep 180 grādos 30 minūtes.
Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs