Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ķirbju maize

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 200 g cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 240 ml ķirbju biezeņa
  • 120 ml olīveļļas
  • 0.5 tējk. muskatrieksta
  • 0.5 tējk. kanēļa
  • 150 g valriekstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

65 min.
  1. Ķirbi sagriež gabaliņos, izvāra nelielā ūdens daudzumā, ūdeni nolej, saglabā, ķirbjus sastrādā masā.
  2. Miltus, sāli, cepamo pulveri, muskatriekstu, kanēli sajauc.
  3. Eļļu sajauc ar cukuru un ķirbju biezeni un 100 ml ūdens, kurā vārījās ķirbji.
  4. Masai pieliek sausās sastāvdaļas, samaisa mīklu, pieliek valriekstus.
  5. Cepamo formu ietauko, liek mīklu, cep 180 grādu temperatūrā 50 minūtes.
    Gatavību pārbauda ar kociņu.

    Lai labi garšo!
    Cepamo formu ietauko, liek mīklu, cep 180 grādu temperatūrā...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bezalkoholiskais mohito

Bezalkoholiskais mohito

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas