-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Rīsi ar vistu un rozīnēm
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1/2 vistas
-
500 g rīsu
-
2 sīpoli
-
2 daiviņa/s ķiploka
-
1 ingvera saknes gabaliņš
-
125 g margarīna
-
1 ēd. k. malta kardamona
-
1 ēd. k. karija
-
25 g cukura
-
50 g gaišo rozīņu
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Vistu nomazgā, sadala gabalos un liek vērdošā sālsūdenī un vāra gatavu. Buljonu izmanto rīsu vārīšanai.
-
Sīpolus, ķiplokus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, ingveru nomizo un sarīvē.
-
Katlā izkausē margarīnu, apcep tajā sīpolus.
-
Pievieno ķiplokus, ingveru, cukuru un pārējās sastāvdaļas.
-
Pievieno vistas gabaliņus, rīsus ar buljonu vāra līdz rīsi gandrīz gatavi. Pievieno rozīnes un sautē līdz rīsi gatavi.
Pasniedz ar svaigiem salātiem.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs