Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena kūka ar ķiršiem

2017. gada 7. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
200 min
1. Olu baltumus saputo stingrās putās.
2. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pielej ūdeni, pieleik miltus.
3. Mīklā iecilā olu baltumus.
4. Mīklu liek ietaukotā formā ar noņemamām malām (25 cm).
5. Cep 200 grādu temperatūrā 20-25 minūtes.
6. Krēmam: biezpienu izberž caur sietu, pieliek krējumu, cukuru un ķiršus bez kauliņiem.
7. Želantīnu izkausē, pieliek biezpiena masai.
8. Kad kūkas pamatne atdzisusi, biezpiena masu liek uz pamatnes, atstāj vēsumā uz 3 stundām.
Rotā pēc sirds patikas.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu