1. Lēcas ieliek vārīties aptuveni 10 minūtes. Tad nokāš un noskalo ar aukstu ūdeni.
2. Liek atpakaļ katlā, pievieno sakapātus sīpolus, smalki sarīvētu burkānu, sāli, piparus, kanēli, Sambalu, paprikas pulveri.
3. Pievieno arī caur ķiplokspiedi izspiestu ķiplokus, sakapātus koriandru un pētersīļu zaļumus.
4. Tad pārlej ūdeni tikai tik daudz, lai mazliet pārsedz lēcas un liek vārīties tālāk.
5. Kad sāk mest burbulīšus, pievieno buljonu kubiņu un tomātu pastu. Tad ik pa laikam apmaisot vāra, kamēr lēcas ir gatavas, apmēram vēl 15 - 20 minūtes. Ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz ūdens.