Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grilēta strausa fileja

2005. gada 20. aprīlis
Foto: Marina Kanonoviča
Pagatavošana
1 min
1. Glazūra. Sarkanos piparus mērcē siltā ūdenī apmēram 2 stundas. Ja izmanto jalapeno piparus, tos nemērcē. Piparus notecini un katliņā samaisi ar medu, buljonu, tomātu biezeni, papriku un ķimenēm. Maisījumu uzvāri un turpini vārīt uz vidējas uguns 10 min., ik pa laikam maisot. Pēc tam elektriskajā maisītājā turpini maisīt, līdz maisījums kļūst viendabīgs. Uz uzkarsēta ogļu vai gāzes grila liec strausa filejas un cep 3 minūtes. Uzklāj filejai sarkano piparu un medus glazūru, un, gabalus apgrozot, cep vēl 2 min. Noņem gaļu no grila un ļauj 5 min. atdzist. Tad sagriez fileju šķērsām 4 šķēlēs. Liec uz siltiem šķīvjiem, uzlej atlikušo glazūru. Pasniedz uzreiz!
2. Diemžēl Latvijā ir maza aso piparu izvēle, tāpēc ieteicams sameklēt kaltētus piparus. Ja atradīsi cascabel čilī piparu, būsi ļoti laimīgs!
Uz augšu