Grilēta strausa fileja

5 1
Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • 2 sarkanie asie čili pipari vai 2 svaigi jalapeno pipari ar sēklām
  • 236.6 glāze (236,6 ml) medus
  • 118.3 ½ glāzes (118,3 ml) vistas gaļas buljona
  • 44.4 ēdamkarotes (44,4 ml) tomātu biezeņa
  • 1 tējkarote saldās paprikas pulvera
  • 1 tējkarote maltu romiešu ķimeņu (Cumin) sēklu
  • 4 strausa gaļas filejas gabaliņi, katrs 120 gr – notīrīti, noslaukot ar papīra dvieli
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • Sāls un svaigi sasmalcināti melnie pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Glazūra. Sarkanos piparus mērcē siltā ūdenī apmēram 2 stundas. Ja izmanto jalapeno piparus, tos nemērcē. Piparus notecini un katliņā samaisi ar medu, buljonu, tomātu biezeni, papriku un ķimenēm. Maisījumu uzvāri un turpini vārīt uz vidējas uguns 10 min., ik pa laikam maisot. Pēc tam elektriskajā maisītājā turpini maisīt, līdz maisījums kļūst viendabīgs. Uz uzkarsēta ogļu vai gāzes grila liec strausa filejas un cep 3 minūtes. Uzklāj filejai sarkano piparu un medus glazūru, un, gabalus apgrozot, cep vēl 2 min. Noņem gaļu no grila un ļauj 5 min. atdzist. Tad sagriez fileju šķērsām 4 šķēlēs. Liec uz siltiem šķīvjiem, uzlej atlikušo glazūru. Pasniedz uzreiz!
  2. Diemžēl Latvijā ir maza aso piparu izvēle, tāpēc ieteicams sameklēt kaltētus piparus. Ja atradīsi cascabel čilī piparu, būsi ļoti laimīgs!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni