Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Rausis ar vīnogām un saldā krējuma pildījumu

Rausis ar vīnogām un saldā krējuma pildījumu

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 300 g miltu
  • 1 ola
  • 150 g sviesta
  • 100 g cukura
  • Vaniļas cukura
  • Pildījumam:
  • 400 g vīnogas
  • 3 olas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 citrons
  • 100 g cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Bļodā samaisa miltus, cukuru, šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru.
  2. Uz rupjās rīves sarīvē aukstu sviestu, sajauc ar miltu maisījumu, pieliek olu, samīca mīklu.
  3. Vienu trešdaļu no mīklas ievieto saldētavā.
    Pārējo mīklu izrullē, ieklāj cepamtraukā tā, lai veidojās malas.
  4. Vīnogas pārgriež uz pusēm.
  5. Olas sakuļ ar cukuru, saldo krējumu un rīvētu citrona miziņu.
  6. Vīnogas liek uz mīklas, pārlej ar olu maisījumu.
    Virsū uzrīvē auksto mīklu no saldētavas, izmantojot rupjo rīvi.
  7. Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.

Lai labi ga...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas