Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rausis ar vīnogām un saldā krējuma pildījumu

2017. gada 6. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Bļodā samaisa miltus, cukuru, šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru.
2. Uz rupjās rīves sarīvē aukstu sviestu, sajauc ar miltu maisījumu, pieliek olu, samīca mīklu.
3. Vienu trešdaļu no mīklas ievieto saldētavā.
Pārējo mīklu izrullē, ieklāj cepamtraukā tā, lai veidojās malas.
4. Vīnogas pārgriež uz pusēm.
5. Olas sakuļ ar cukuru, saldo krējumu un rīvētu citrona miziņu.
6. Vīnogas liek uz mīklas, pārlej ar olu maisījumu.
Virsū uzrīvē auksto mīklu no saldētavas, izmantojot rupjo rīvi.
7. Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu