Rausis ar vīnogām un saldā krējuma pildījumu

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 300 g miltu
  • 1 ola
  • 150 g sviesta
  • 100 g cukura
  • Vaniļas cukura
  • Pildījumam:
  • 400 g vīnogas
  • 3 olas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 citrons
  • 100 g cukura

Pagatavošana

40 min.
  1. Bļodā samaisa miltus, cukuru, šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru.
  2. Uz rupjās rīves sarīvē aukstu sviestu, sajauc ar miltu maisījumu, pieliek olu, samīca mīklu.
  3. Vienu trešdaļu no mīklas ievieto saldētavā.
    Pārējo mīklu izrullē, ieklāj cepamtraukā tā, lai veidojās malas.
  4. Vīnogas pārgriež uz pusēm.
  5. Olas sakuļ ar cukuru, saldo krējumu un rīvētu citrona miziņu.
  6. Vīnogas liek uz mīklas, pārlej ar olu maisījumu.
    Virsū uzrīvē auksto mīklu no saldētavas, izmantojot rupjo rīvi.
  7. Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.

Lai labi ga...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi