Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ābolu kēksiņi

Ābolu kēksiņi

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4-6 āboli
  • 4 olas
  • 1 glāze/s cukura
  • 200 g mīksta sviesta
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera
  • 3.5 glāze/s miltu
  • Neliels daudzums brūnā cukura, samaisīts ar nelielu daudzumu kanēļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Sviestu puto ar cukuru, vanilīnu, pa vienai pievieno olas, tad cepamo pulveri un miltus.
  2. Mīca mīklu. Mīklai jābūt pastingrai.
  3. Iesmērē nedaudz sviesta kēksiņu veidnītēs, un iepilda sagatavoto maisījumu, piepildot 2/3 no formiņas.
  4. Sagriež nomizotus ābolus 4 daļās.
    Katru ceturtdaļu griež gareniski uz pusēm, pilnībā tos nepārgriežot. Ābolu šķēlītes apviļā sagatavotajā kanēļa un brūnā cukura maisījumā un liek virsū katram kēksiņam.
  5. Kēksiņus cep cepeškrāsnī 180-190 grādu temperatūrā 20-25 minūtes.
    Kēksiņu gatavību pārbauda ar kociņu, virsiņai jābūt zeltaini brūnai.

    Lai labi garšo!
    Kēksiņus cep cepeškrāsnī 180-190 grādu temperatūrā 20-25 min...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas