Ābolu kēksiņi

Sastāvdaļas

  • 4-6 āboli
  • 4 olas
  • 1 glāze/s cukura
  • 200 g mīksta sviesta
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera
  • 3.5 glāze/s miltu
  • Neliels daudzums brūnā cukura, samaisīts ar nelielu daudzumu kanēļa

Pagatavošana

35 min.
  1. Sviestu puto ar cukuru, vanilīnu, pa vienai pievieno olas, tad cepamo pulveri un miltus.
  2. Mīca mīklu. Mīklai jābūt pastingrai.
  3. Iesmērē nedaudz sviesta kēksiņu veidnītēs, un iepilda sagatavoto maisījumu, piepildot 2/3 no formiņas.
  4. Sagriež nomizotus ābolus 4 daļās.
    Katru ceturtdaļu griež gareniski uz pusēm, pilnībā tos nepārgriežot. Ābolu šķēlītes apviļā sagatavotajā kanēļa un brūnā cukura maisījumā un liek virsū katram kēksiņam.
  5. Kēksiņus cep cepeškrāsnī 180-190 grādu temperatūrā 20-25 minūtes.
    Kēksiņu gatavību pārbauda ar kociņu, virsiņai jābūt zeltaini brūnai.

    Lai labi garšo!
    Kēksiņus cep cepeškrāsnī 180-190 grādu temperatūrā 20-25 min...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ināra 4. augusts 14:31
Ideāli un izcili!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi