Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu un gaļas sacepums

2017. gada 2. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Nomazgātus kartupeļus ar mizu vāra sālsūdenī 20 minūtes.
2. Burkānus nomizo un sagriež gabaliņos, arī sīpolu un tomātu sagriež gabaliņos.
3. Sakarsētā eļļā apmaisot apcep malto gaļu.
4. Liek klāt sagriezto sīpolu un burkānu, dažas minūtes cep arī tos. Pārkaisa ar sāli un pipariem un garšaugiem.
5. Iemaisa tomātu pastu un sagriezto tomātu.
6. Katliņā izkausē sviestu, maisot tajā apcep miltus.
Iemaisa saldo krējumu un buljonu un turpinot maisīt, uzvāra, iejaucot sarīvētu sieru.
Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
7. Izvārītos kartupeļus liek ietaukotā veidnē, pārber sacepto maltās gaļas masu un pārlej krējuma mērci.
8. Veidni liek sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā un cep apmēram 20 minūtes.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu