Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kartupeļu un gaļas sacepums

Kartupeļu un gaļas sacepums

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 tomāts
  • 200 g maltās gaļas
  • Sāls
  • Pipari
  • Kaltētu garšvielu maisījums (rozmarīns, timiāns, bazilika utt)
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • 20 g siera (cieta)
  • 1.5 ēd. k. miltu
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 200 g saldā krējuma
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 glāze/s sakņu buljona (var izmantot arī kubiciņu)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Nomazgātus kartupeļus ar mizu vāra sālsūdenī 20 minūtes.
  2. Burkānus nomizo un sagriež gabaliņos, arī sīpolu un tomātu sagriež gabaliņos.
  3. Sakarsētā eļļā apmaisot apcep malto gaļu.
  4. Liek klāt sagriezto sīpolu un burkānu, dažas minūtes cep arī tos. Pārkaisa ar sāli un pipariem un garšaugiem.
  5. Iemaisa tomātu pastu un sagriezto tomātu.
  6. Katliņā izkausē sviestu, maisot tajā apcep miltus.
    Iemaisa saldo krējumu un buljonu un turpinot maisīt, uzvāra, iejaucot sarīvētu sieru.
    Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  7. Izvārītos kartupeļus liek ietaukotā veidnē, pārber sacepto maltās gaļas masu un pārlej krējuma mērci.
  8. Veidni liek sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā un cep apmēram 20 minūtes.

    Labu apetīti!
    Veidni liek sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā un cep ap...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas