Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Aveņu un šokolādes mafini

2017. gada 1. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Mīkstu sviestu saputo kopā ar cukuru, pa vienai pievieno olas, tad vaniļu.
2. Citā traukā samaisa miltus ar cepamo pulveri.
3. Tad trešdaļu miltu maisījumu iesijā slapajās sastāvdaļās, ar karoti samaisa un pievieno trešo daļu no saldā krējuma, atkal izmaisa.
Tad atkal miltus, iemaisa, saldo krējumu, kamēr viss samaisīts. Mīkla sanāk pabieza.
4. Tad iemaisa avenes un šokolādes gabaliņus.
5. Ar karoti liek mīklu mafinu formiņās, pa virsu var uzbērt riekstus, vēl balto vai tumšo šokolādi, avenes. Es uzbēru mandeļu skaidiņas.
6. Cep 200 grādu temperatūrā 20-25 minūtes.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu