Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ābolu - biezpiena kūka

Ābolu - biezpiena kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 2 glāze/s miltu
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 125 g sviesta
  • Pildījumam:
  • 500 g biezpiena
  • 3 ēd. k. miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 3 olas
  • 0.2 l saldā krējuma
  • 4 āboli
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1/2 glāze/s rozīņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Mīklas gatavošana:
    Miltus ar cukuru, sāli, sviestu un 3 ēd. k. ļoti auksta ūdens kārtīgi samīca un uz 1 stundu ievieto ledusskapī.
  2. Pildījuma gatavošana:
    Biezpienu samaļ, samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, olām, rozīnēm, saldo krējumu un beigās pievieno miltus.
  3. Kad pildījums gatavs, nomizo ābolus un sagriež šķēlītēs.
  4. Mīklu ieklāj veidnē, kas ieziesta ar taukvielām un veidojot malas. Mīklu vairakās vietās sadursta ar dakšiņu.
  5. Veidnē ar mīklu iepilda biezpiena masu, izlīdzina, bet virsū izkarto ābolu šķelītes. Ja ir vēlme pārkaisa ar cukuru.
  6. Kūku cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 1 h 20 min.
    Pasniedzot kūku pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Kūku cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūr...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas