Ābolu - biezpiena kūka

2017. gada 1. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
150 min
1. Mīklas gatavošana:
Miltus ar cukuru, sāli, sviestu un 3 ēd. k. ļoti auksta ūdens kārtīgi samīca un uz 1 stundu ievieto ledusskapī.
2. Pildījuma gatavošana:
Biezpienu samaļ, samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, olām, rozīnēm, saldo krējumu un beigās pievieno miltus.
3. Kad pildījums gatavs, nomizo ābolus un sagriež šķēlītēs.
4. Mīklu ieklāj veidnē, kas ieziesta ar taukvielām un veidojot malas. Mīklu vairakās vietās sadursta ar dakšiņu.
5. Veidnē ar mīklu iepilda biezpiena masu, izlīdzina, bet virsū izkarto ābolu šķelītes. Ja ir vēlme pārkaisa ar cukuru.
6. Kūku cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 1 h 20 min.
Pasniedzot kūku pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu