Ābolu - biezpiena kūka

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 2 glāze/s miltu
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 125 g sviesta
  • Pildījumam:
  • 500 g biezpiena
  • 3 ēd. k. miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 3 olas
  • 0.2 l saldā krējuma
  • 4 āboli
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1/2 glāze/s rozīņu

Pagatavošana

150 min.
  1. Mīklas gatavošana:
    Miltus ar cukuru, sāli, sviestu un 3 ēd. k. ļoti auksta ūdens kārtīgi samīca un uz 1 stundu ievieto ledusskapī.
  2. Pildījuma gatavošana:
    Biezpienu samaļ, samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, olām, rozīnēm, saldo krējumu un beigās pievieno miltus.
  3. Kad pildījums gatavs, nomizo ābolus un sagriež šķēlītēs.
  4. Mīklu ieklāj veidnē, kas ieziesta ar taukvielām un veidojot malas. Mīklu vairakās vietās sadursta ar dakšiņu.
  5. Veidnē ar mīklu iepilda biezpiena masu, izlīdzina, bet virsū izkarto ābolu šķelītes. Ja ir vēlme pārkaisa ar cukuru.
  6. Kūku cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 1 h 20 min.
    Pasniedzot kūku pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Kūku cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūr...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi