-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Ābolu - biezpiena kūka
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Mīklai:
-
2 glāze/s miltu
-
1/2 glāze/s cukura
-
1 šķipsna/s sāls
-
125 g sviesta
- Pildījumam:
-
500 g biezpiena
-
3 ēd. k. miltu
-
1 glāze/s cukura
-
3 olas
-
0.2 l saldā krējuma
-
4 āboli
-
1 paciņa vaniļas cukura
-
1/2 glāze/s rozīņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
150 min.
-
Mīklas gatavošana:
Miltus ar cukuru, sāli, sviestu un 3 ēd. k. ļoti auksta ūdens kārtīgi samīca un uz 1 stundu ievieto ledusskapī.
-
Pildījuma gatavošana:
Biezpienu samaļ, samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, olām, rozīnēm, saldo krējumu un beigās pievieno miltus.
-
Kad pildījums gatavs, nomizo ābolus un sagriež šķēlītēs.
-
Mīklu ieklāj veidnē, kas ieziesta ar taukvielām un veidojot malas. Mīklu vairakās vietās sadursta ar dakšiņu.
-
Veidnē ar mīklu iepilda biezpiena masu, izlīdzina, bet virsū izkarto ābolu šķelītes. Ja ir vēlme pārkaisa ar cukuru.
-
Kūku cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 1 h 20 min.
Pasniedzot kūku pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs