Pirmā Adventes kūka

2017. gada 31. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Šokolādi sadala gabaliņos, kopā ar sviestu liek karstumizturīgā trauciņā, kuru ievieto karstā ūdens peldē un maisa, līdz šokolāde un sviests izkusuši.
2. Trauciņu ar izkusušu sviestu un šokolādi izņem no ūdens peldes un atstāj uz 10 minūtēm nedaudz atdzist.
3. Olām dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumus pievieno padzisušajai masai, piesijā miltus un visu kārtīgi samaisa.
4. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ( puto, līdz parādās pirmās putas), tad pa vienai ēdamkarotei pievieno cukuru un turpina putot, līdz sāk veidoties stingras putas.
5. Saputotus olu baltumus iemaisa šokolādes masā. Masu ielej sagatavotā un ar sviestu iesmērētā veidnē, kuras vidū ir caurums. Cep līdz 160 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 - 30 minūtes.
6. Gatavu kūku izņem no krāsns un neizņemot no veidnes, atdzesē. Atdzisušu kūku pārlej ar medu, vai pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu