Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Pirmā Adventes kūka

Pirmā Adventes kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 30 g miltu
  • 60 g smalkā cukura
  • 85 g sviesta
  • 3 lielas olas
  • 140 g tumšās šokolādes
  • Medus - pārsmērēšanai
  • Saldētas vai svaigas dzērvenes
  • Marmelādes + dažādi rieksti ( pēc vēlēšanās) - dekorācijai
  • Pūdercukurs - pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Šokolādi sadala gabaliņos, kopā ar sviestu liek karstumizturīgā trauciņā, kuru ievieto karstā ūdens peldē un maisa, līdz šokolāde un sviests izkusuši.
  2. Trauciņu ar izkusušu sviestu un šokolādi izņem no ūdens peldes un atstāj uz 10 minūtēm nedaudz atdzist.
  3. Olām dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumus pievieno padzisušajai masai, piesijā miltus un visu kārtīgi samaisa.
  4. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ( puto, līdz parādās pirmās putas), tad pa vienai ēdamkarotei pievieno cukuru un turpina putot, līdz sāk veidoties stingras putas.
  5. Saputotus olu baltumus iemaisa šokolādes masā. Masu ielej sagatavotā un ar sviestu iesmērētā veidnē, kuras vidū ir caurums. Cep līdz 160 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 - 30 minūtes.
  6. Gatavu kūku izņem no krāsns un neizņemot no veidnes, atdzesē. Atdzisušu kūku pārlej ar medu, vai pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Gatavu kūku izņem no krāsns un neizņemot no veidnes, atdzesē...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas