Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grieztais vistas cepetis uz dārzeņiem

2017. gada 20. oktobris
Foto: U.J.
Pagatavošana
80 min
1. Vistu muguras daļā pārgriež uz pusēm.
Foto: U.J.
2. Piestā saberž un samaisa piparus, ķiplokus, sāli, ķimenes, sinepes, olīveļļu, 1/2 citrona sulu, brūno cukuru. Ar šo masu ierīvē vistu un marinē 30 minūtes.
3. Burkānus, kartupeli, sīpolu, 1/2 citronu un čili sagriež vēlama izmēra gabalos, samaisa ar vēlamajām garšvielām un liek cepamtraukā. Pievieno glāzē silta ūdens sajuktu želejas buljonu, uzliek rozmarīna zariņu.
Foto: U.J.
4. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Dārzeņiem uzlik virsū iemarinēto vistu. Liek cepeškrāsnī, uzliekot vāku vai foliju. Cep, apmēram, 1 stundu.
Foto: U.J.
5. Cepot vistu, ik pa brīdim pārbauda, ja nepieciešams, cepamtraukā pievieno nedaudz ūdens. 10 minūtes pirms cepšanas beigām, noņem foliju. Ja vēlas, var uzlikt nedaudz krējuma.

Labu apetīti!
Foto: U.J.
Uz augšu