Grieztais vistas cepetis uz dārzeņiem

Kolekcijas: Fotorecepšu

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 2 burkāni
  • 1 saldais kartupelis
  • 1 sīpols
  • 1 citrons
  • 1 čili pipars
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 2 tējk. sinepju
  • 1 tējk. brūnā cukura
  • 1 tējk. melno graudu piparu
  • 1 šķipsna/s ķimeņu
  • 1 buljona želejas kubiņš
  • 1 rozmarīna zariņš
  • Sāls pēc garšas
  • Olīveļļa
  • Garšvielas dārzeņiem pēc izvēles

Pagatavošana

80 min.
  1. Vistu muguras daļā pārgriež uz pusēm.
    Vistu muguras daļā pārgriež uz pusēm.
  2. Piestā saberž un samaisa piparus, ķiplokus, sāli, ķimenes, sinepes, olīveļļu, 1/2 citrona sulu, brūno cukuru. Ar šo masu ierīvē vistu un marinē 30 minūtes.
  3. Burkānus, kartupeli, sīpolu, 1/2 citronu un čili sagriež vēlama izmēra gabalos, samaisa ar vēlamajām garšvielām un liek cepamtraukā. Pievieno glāzē silta ūdens sajuktu želejas buljonu, uzliek rozmarīna zariņu.
    Burkānus, kartupeli, sīpolu, 1/2 citronu un čili sagriež vēl...
  4. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Dārzeņiem uzlik virsū iemarinēto vistu. Liek cepeškrāsnī, uzliekot vāku vai foliju. Cep, apmēram, 1 stundu.
    Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Dārzeņiem uzlik virsū ie...
  5. Cepot vistu, ik pa brīdim pārbauda, ja nepieciešams, cepamtraukā pievieno nedaudz ūdens. 10 minūtes pirms cepšanas beigām, noņem foliju. Ja vēlas, var uzlikt nedaudz krējuma.

    Labu apetīti!
    Cepot vistu, ik pa brīdim pārbauda, ja nepieciešams, cepamtr...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi