Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grieztais vistas cepetis uz dārzeņiem

Grieztais vistas cepetis uz dārzeņiem

FOTO: U.J.

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 2 burkāni
  • 1 saldais kartupelis
  • 1 sīpols
  • 1 citrons
  • 1 čili pipars
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 2 tējk. sinepju
  • 1 tējk. brūnā cukura
  • 1 tējk. melno graudu piparu
  • 1 šķipsna/s ķimeņu
  • 1 buljona želejas kubiņš
  • 1 rozmarīna zariņš
  • Sāls pēc garšas
  • Olīveļļa
  • Garšvielas dārzeņiem pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Vistu muguras daļā pārgriež uz pusēm.
    Vistu muguras daļā pārgriež uz pusēm.

    FOTO: U.J.

  2. Piestā saberž un samaisa piparus, ķiplokus, sāli, ķimenes, sinepes, olīveļļu, 1/2 citrona sulu, brūno cukuru. Ar šo masu ierīvē vistu un marinē 30 minūtes.
  3. Burkānus, kartupeli, sīpolu, 1/2 citronu un čili sagriež vēlama izmēra gabalos, samaisa ar vēlamajām garšvielām un liek cepamtraukā. Pievieno glāzē silta ūdens sajuktu želejas buljonu, uzliek rozmarīna zariņu.
    Burkānus, kartupeli, sīpolu, 1/2 citronu un čili sagriež vēl...

    FOTO: U.J.

  4. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Dārzeņiem uzlik virsū iemarinēto vistu. Liek cepeškrāsnī, uzliekot vāku vai foliju. Cep, apmēram, 1 stundu.
    Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Dārzeņiem uzlik virsū ie...

    FOTO: U.J.

  5. Cepot vistu, ik pa brīdim pārbauda, ja nepieciešams, cepamtraukā pievieno nedaudz ūdens. 10 minūtes pirms cepšanas beigām, noņem foliju. Ja vēlas, var uzlikt nedaudz krējuma.

    Labu apetīti!
    Cepot vistu, ik pa brīdim pārbauda, ja nepieciešams, cepamtr...

    FOTO: U.J.

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Maigā gaileņu krēmzupa

Maigā gaileņu krēmzupa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas