Paldies, par recepti restorānam "Ferma"; tā tapusi sadarbībā ar A/S “Rīgas Dzirnavnieks” , piedaloties bērniem - Putras dienas ietvaros.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
600gZandarta filejas
200gauzu pārslu
80gSparģeļu
60gsiera “Mascarpone”
60gbazilika pesto
40gZaļās sviesta pupiņas
30gVītinātu tomātu
20gplāni griezta parmezāna siera
20gRukolas lapiņu
Svaigi zaļumi dekorēšanai
Timiāna zariņš
Sāls pēc garšas
Melnie pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Viegli apgrauzdē auzu pārslas.
Katlā ielej 400 ml ūdeni, pievieno sāli, ieber apgrauzdētās auzu pārslas un vāra līdz gatavas.
Kamēr vārās putra, nomizo sparģeļus, notīra pupiņas un noblanšē (uz 30 sekundēm). Iegremdē verdošā ūdenī un pēc tam iemērc aukstā ūdenī, lai apturētu gatavošanos un saglabātu krāsu.
Gatavajai putrai pievieno pesto mērci, kaltētos tomātus, sparģeļus, sviesta pupiņas,“Mascarpone” sieru un silda. Pievieno rukolas lapiņas, viegli apmaisa un vairs nesilda.
Uz pannas izkausē sviestu. Zandarta fileju apkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un cep no abām pusēm kopā ar timiāna zariņu, līdz fileja ir gatava.
Šķīvī liek putru un zandarta fileju, pārber ar plāni grieztu vai rīvētu parmezāna sieru undekorē ar svaigiem zaļumiem.