Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Ķirbju krēmzupa ar Āzijas garšu

Ķirbju krēmzupa ar Āzijas garšu

FOTO: Inga Ceriņa

Šādi pagatavotu ķirbju krēmzupu man parādīja bijusī kolēģe Ieva.
Viņa gatavoja ar saldo krējumu un baltmaizes grauzdiņiem.
Es nedaudz pamainīju dažas sastāvdaļas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 1.2 kg ķirbja
  • 2 burkāni
  • 3 kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 1 lauru lapa
  • 3 smaržīgie pipari
  • 0.5 tējk. kurkuma
  • Sāls
  • 40 g sviests cepšanai (nav attēlā)
  • Čilli pārslas (nav attēlā, jo izdomāju procesa laikā)
  • 4 garneles (nav attēlā, jo izdomāju procesa laikā)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo zupai nepieciešamās sastāvdaļas.
    Sagatavo zupai nepieciešamās sastāvdaļas.

    FOTO: Inga Ceriņa

  2. Dārzeņus notīra, nomizo un vēlreiz noskalo zem tekoša ūdens.
    Dārzeņus notīra, nomizo un vēlreiz noskalo zem tekoša ūdens.

    FOTO: Inga Ceriņa

  3. Sīpolus sagriež vidēja lieluma gabalos.
    Sīpolus sagriež vidēja lieluma gabalos.

    FOTO: Inga Ceriņa

  4. Sagrieztos sīpolu apcep sviestā.
    Sagrieztos sīpolu apcep sviestā.

    FOTO: Inga Ceriņa

  5. Kamēr apcepas sīpoli, sagriežam parējos dārzeņus - ķirbi, burkānus un kartupeļus.
    Kamēr apcepas sīpoli, sagriežam parējos dārzeņus - ķirbi, bu...

    FOTO: Inga Ceriņa

  6. Pie apceptajiem sīpoliem pievienojam sagriezto ķirbi, burkānus un kartupeļus.
    Pie apceptajiem sīpoliem pievienojam sagriezto ķirbi, burkān...

    FOTO: Inga Ceriņa

  7. Visu apmaisa un pielej ūdeni apmēram 1,2 litrus. Pievieno lauru lapu un smaržīgā pipara graudus.
    Visu apmaisa un pielej ūdeni apmēram 1,2 litrus. Pievieno la...

    FOTO: Inga Ceriņa

  8. Visu vāra, kamēr dārzeņi ir mīksti.
    Visu vāra, kamēr dārzeņi ir mīksti.

    FOTO: Inga Ceriņa

  9. Izņem lauru lapu un smaržīgos piparus, mazliet visu atdzesē un sablenderē viendarbīgā masā. Zupā iespiež ķiplokus un pievieno kurkumu.
    Izņem lauru lapu un smaržīgos piparus, mazliet visu atdzesē...

    FOTO: Inga Ceriņa

  10. Liek uz uguns un uzkarsē, pievieno kokosrieksti pienu un ļauj, lai uzmet burbuli.
    Liek uz uguns un uzkarsē, pievieno kokosrieksti pienu un ļau...

    FOTO: Inga Ceriņa

  11. Variantā ar kokosriekstu pienu zupai vislabāk piestāv ķiplokos un sviestā apceptas garneles, kuras var atstāt vesalas ...
    Variantā ar kokosriekstu pienu zupai vislabāk piestāv ķiplok...

    FOTO: Inga Ceriņa

  12. vai sagriezt smalkākos gabaliņos.
    vai sagriezt smalkākos gabaliņos.

    FOTO: Inga Ceriņa

  13. Un, protams, čilli pārslas!

    Labu apetīti!
    Un, protams, čilli pārslas! 

Labu apetīti!

    FOTO: Inga Ceriņa

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes tiramisu

Adventes tiramisu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas