Šādi pagatavotu ķirbju krēmzupu man parādīja bijusī kolēģe Ieva.
Viņa gatavoja ar saldo krējumu un baltmaizes grauzdiņiem.
Es nedaudz pamainīju dažas sastāvdaļas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
6
porcijas
1.2kgķirbja
2burkāni
3kartupeļi
2sīpoli
5daiviņa/sķiploka
400mlkokosriekstu piena
1lauru lapa
3smaržīgie pipari
0.5tējk.kurkuma
Sāls
40gsviests cepšanai (nav attēlā)
Čilli pārslas (nav attēlā, jo izdomāju procesa laikā)
4garneles (nav attēlā, jo izdomāju procesa laikā)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Sagatavo zupai nepieciešamās sastāvdaļas.
FOTO: Inga Ceriņa
Dārzeņus notīra, nomizo un vēlreiz noskalo zem tekoša ūdens.
FOTO: Inga Ceriņa
Sīpolus sagriež vidēja lieluma gabalos.
FOTO: Inga Ceriņa
Sagrieztos sīpolu apcep sviestā.
FOTO: Inga Ceriņa
Kamēr apcepas sīpoli, sagriežam parējos dārzeņus - ķirbi, burkānus un kartupeļus.
FOTO: Inga Ceriņa
Pie apceptajiem sīpoliem pievienojam sagriezto ķirbi, burkānus un kartupeļus.
FOTO: Inga Ceriņa
Visu apmaisa un pielej ūdeni apmēram 1,2 litrus. Pievieno lauru lapu un smaržīgā pipara graudus.
FOTO: Inga Ceriņa
Visu vāra, kamēr dārzeņi ir mīksti.
FOTO: Inga Ceriņa
Izņem lauru lapu un smaržīgos piparus, mazliet visu atdzesē un sablenderē viendarbīgā masā. Zupā iespiež ķiplokus un pievieno kurkumu.
FOTO: Inga Ceriņa
Liek uz uguns un uzkarsē, pievieno kokosrieksti pienu un ļauj, lai uzmet burbuli.
FOTO: Inga Ceriņa
Variantā ar kokosriekstu pienu zupai vislabāk piestāv ķiplokos un sviestā apceptas garneles, kuras var atstāt vesalas ...