Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Baravikas saldā krējuma mērcē ar kartupeļu klimpām

Baravikas saldā krējuma mērcē ar kartupeļu klimpām

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Veģetārās
Šī ir klasiskās baraviku mērces variācija – ātri, viegli un ļoti garšīgi. Baravikas ar krēmīgo mērci vislabāk saskan ar ozolkokā izturētu, labi nobriedušu šardonē ar patīkamu skābumu.
Paldies par recepti Rimi vīna dārza vīnzinim Mārcim Mitrevicam un gardēdim Normundam Baranovskim!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g sagatavotu gnoči jeb kartupeļu klimpu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 30 ml sausa baltvīna
  • 4 vidēja izmēra baravikas
  • 1 šalotes sīpols
  • 2 timiāna zariņi
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 tējk. olīveļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Smalki sakapā šalotes sīpolus, sēnes sagriež gabaliņos, uzkarsē sviestu un olīveļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Pievieno sēnes un apcep zeltaini brūnas.
  3. Pielej baltvīnu, ļauj, lai tas nedaudz iztvaiko, pieliek saldo krējumu un timiānu. Turpina vārīt aptuveni vienu minūti, līdz mērce kļūst bieza.
  4. Tikmēr uzvāra gnoči un pēc tam tos apcep sviestā, piešķirot kraukšķīgāku garoziņu. Pasniedzot dekorē ar zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Tikmēr uzvāra gnoči un pēc tam tos apcep sviestā, piešķirot...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas