Aveņu kompots

Aveņu kompots
Foto: Depositphotos.com
Klasiska aveņu kompota recepte, ko var dažādot, kombinējot avenes ar kazenēm, ķiršiem, upenēm un citām ogām pēc izvēles.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"

Sastāvdaļas

  • Notīrītas avenes
  • Sīrupam:
  • 1 l ūdens
  • 400-500 g cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. Glītas avenes kārto burkās un pārlej ar verdošu sīrupu.
  2. Burkām uzliek vāciņus, pasterizē 15 minūtes 90 °C temperatūrā (0,5 l burkas) un tad aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Burkām uzliek vāciņus, pasterizē 15 minūtes 90 °C temperatūr...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Inese Niedra 2017. gada 13. septembris 14:41
Kā reiz nepiekritisu- verdosā sīrupā avenes izskīdīs!!! Uzvāra sīrupu ,atdzesē,tad pārlej ogām un ūdens peldē karsê 70 grādos pēc Celsija 15-20 min.1l burcinjas. Sī mana recepte publicēta 2016.g.sept.Praktiskajā latvietī.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi