Vārds "karijs" varētu būt cēlies no tamilu vārda "kari", kas nozīmē pikantu mērci vai no tamilu vārda "kaari", kas apzīmē piedevas, ko pasniedz kopā ar pamatēdienu. Šī zupa sasildīs lietainā rudens dienā vai drēgnajā ziemas vakarā. Mūsu tvaicētie dārzeņi saglabā visas uzturvielas un ir labs vitamīnu avots. Izmēģiniet šo zupas recepti un mēs esam droši, to gatavosiet arī turpmāk.
Apmaksāta publikācija
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
1tvaicētu zaļo sparģelpupiņu Bonduelle "Vapeur"
1bundža tvaicētu zaļo zirnīšu Bonduelle "Vapeur"
500gkartupeļu
1bundža kokosa piena
1sīpols
2daiviņa/sķiploka
1sarkans čili pipars
2ēd. k.karija pulvera
1/2laima
2cm ingvera saknes
Eļļa
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Sagatavo zupai nepieciešamās sastāvdaļas.
FOTO: Bonduelle rudens receptes
Kartupeļus nomizo un sagriež smalkāk. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Ķiplokus sasmalcina. Ingvera sakni sarīvē uz smakās rīves. Čili piparu sagriež smalkāk. Ja vēlas zupu pikantāku, tad sēkliņas var atstāt.
FOTO: Bonduelle rudens receptes
Katlā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad pievieno kariju, ingveru, ķiplokus, čili piparu un cep vēl 3-4 minūtes,
FOTO: Bonduelle rudens receptes
Pievieno kartupeļus, 1/2 glāzi ūdens un vāra 15 minūtes.
FOTO: Bonduelle rudens receptes
Tad pievieno pupiņas, zirnīšus, apmaisa un sautē vēl 5 minūtes.
FOTO: Bonduelle rudens receptes
Kā pēdējo pievieno kokosa pienu, mazliet ūdeni, pēc garšas pievieno sāli un vāra vēl 10 minūtes uz mazas uguns.