Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Plūmju ievārījums

FOTO: Depositphotos.com

Ja vēlas viendabīgāku ievārījumu, plūmes blanšē un tad novelk miziņu. Degvīna vietā der arī brendijs.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg plūmju bez kauliņiem
  • 1 kg želejas cukura
  • 50 ml plūmju degvīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Plūmes sagriež gabaliņos, ber katlā un pievieno cukuru. Rūpīgi samaisa un atstāj 12 stundas, lai ievelkas.
  2. Tad maisot uzvāra un uz straujas uguns turpina vārīt 4 minūtes.
  3. Tad iemaisa degvīnu.
  4. Karstu pilda burkās un aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Karstu pilda burkās un aizvāko.

Lai labi garšo!

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas