Recepte no grāmatas "ŠOKOLĀDE", autors - ANNA PANNA
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
100gkukurūzas graudu
50gtumšās šokolādes (var izmantot arī piena vai balto, bet tad jāsamazina kakao daudzums)
20gsviesta
1ēd. k.olīveļļas
1ēd. k.kakao
1šķipsna/ssāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
20 min.
Katlā liek olīveļļu un sviestu, un uz vidējas uguns to uzkarsē.
Kad sviests izkusis, katlā ber kukurūzu. Uzliek katlam vāku un ļauj graudiem karsēties. Ik pa brīdim katlu pakrata, lai pārliecinātos, ka nekas nav piededzis. Ja liekas, ka katla saturs sāk dūmot, samazina uguni.
Pēc pāris minūtēm popkorna graudi sāk sprāgt. Kad sprādzieni beigušies, katlu ņem nost no uguns, pievieno kakao, šokolādi un sāli. Visu iemaisa, un popkorns ir gatavs pasniegšanai.