Ķiršu tarte

Ķiršu tarte
Foto: Depositphotos.com
Ķiršu laika gardums!

Sastāvdaļas

7 porcijas
  • 600 g ķiršu
  • 30 g mīksta sviesta
  • 4 olas
  • 240 ml piena
  • 100 g miltu
  • 100 g cukura
  • 1/2 tējk. mandeļu ekstrakta vai 3 piles mandeļu esences
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

55 min.
  1. Uzkarsē krāsni līz 180*C.
  2. Cepamtrauku iesmērē ar mīkstu sviestu un ieber 2 tējk. cukura, kuras vienmērīgi izkaisa, lai noklāj visu cepamtrauku.
  3. Ķiršus atbrīvo no kātiņiem un kauliņiem. Vienā kārtā ieber cepamajā traukā virs cukura.
  4. Sakuļ olas ar atlikušo cukuru un sāli. Iesijā miltus. Samaisa.
  5. Pievieno pienu, vaniļas un mandeļu ekstraktu, kārtīgi visu sakuļ, lai masa vienmērīga, nav kunkuļu. Pievieno 30 g kausēta sviesta un kārtīgi izmaisa. Rezultāts ir līdzīga plānajai pankūku mīklai.
  6. Pārlej maisījumu ķiršiem.
  7. Cep vidēji 40 - 45 min. līdz tarte paliek pufīga un brūna. Nedaudz to atdzesē un tad pārber ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Cep vidēji 40 - 45 min. līdz tarte paliek pufīga un brūna....
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi