Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Zemeņu deserta kūka ar cepumiem

2017. gada 29. jūnijs
Foto: Janas kūkas
Zemeņu laikā bez zemeņu kūkas neiztikt. Variāciju un iespēju ir tik daudz. Sākot ar cepumu un biskvīta tortēm un beidzot ar Pavlovas torti. Pat visvienkāršākais deserts no saldējuma, sasmalcinātiem cepumiem un zemenēm, kas gatavots mājās, ir sajūsmas vērts. Zemeņu kūku receptes kā aktualitāte pašreiz ir tik daudz aprakstītas, ka es šoreiz piedāvāšu kaut ko pavisam vienkāršu, visiem sasniedzamu, bet tajā pašā laikā - tik ļoti gardu:)) Tā ir manu mājinieku visātrāk notiesātā deserta kūka.
Pagatavošana
300 min
1. Cepumus var sadrupināt, sasmalcināt vai izmantot veselus. Attēlā redzamā kūka tapa lielā steigā un cepumi tika kārtoti brīvā stilā (tad, kad kūka būs iestrādājusies, tas nebūs manāms). Cepumiem pa virsu pārlej sablendētas zemenes ar cukuru. Zemenes var būt gan saberztas, gan sagrieztas gabaliņos.
Foto: Janas kūkas
2. Tālāk biezpiena slānis. Ja gatavo parasto biezpiena krēmu, tad biezpienu sablendē ar daļu cukura (cukuru izmanto pēc garšas) un pievieno saputotu krējumu. Krēmu kārto pāri ogām.
Foto: Janas kūkas
3. Un atkal visu atkārto - cepumi, ogas, biezpiena krēms, putukrējums.
Pēc vairākām stundām garšas būs sadraudzējušās un kūka pati izkusīs mutē.
Pirms pasniegšanas izdekorē ar svaigām zemenēm.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu