Latviešu kugele

4 1

Sastāvdaļas

  • 6 vidēji kartupeļi
  • 100 g žāvētas krūtiņas
  • 1 liels sīpols 2 olas

Pagatavošana

1 min.
  1. Rīvē kartupeļus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 C. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkas rīves vai virtuves kombainā. Sīpolu sarīvē vai sakapā. Gaļu sagriez smalkos kubiciņos. Visam piesit klāt 2 olas. Pieliec pēc garšas sāli un piparus un rūpīgi sakul. Cepamās formas iekšpusi rūpīgi iezied ar taukvielām. Jāseko, lai arī formas maliņas būtu vienmērīgi ietaukotas. Sagatavoto masu klāj formā un rūpīgi izlīdzini tā, lai pie malām būtu biezāks nekā virsū, jo viducis cepsies visilgāk. Piepildīto formu liec uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 40-45 min. Gatavību pārbaudi ar koka iesmiņu, iespraužot to kugelē līdz apakšai - gatavs ir tad, kad koka iesmiņš nekļūst mitrs. Gatavo kugeli sagriež porcijās vēl karstu, katru porciju pārzied ar skābu krējumu.

Komentāri

Rasa 2011. gada 18. marts 16:25
Savukārt es šim leišu ēdienam, būdama veģetāriete, gaļas vietā pievienoju apceptus dārzeņus...
VELTA KATINA 2010. gada 30. septembris 12:45
Es rīvētiem kartupeļiem nospiežu sulu,var pievienot nedaudz piena,pievieno olas, sāli un liek uz pannas diezgan plānā kārtā, virsū liek plānas speķa šķēlītes.Cep gatavu, ēdam ar brūkleņu vai skābu ābolu ievārijumu .

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni