Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Džiugas siera pīrāgs ar zaļumiem

Džiugas siera pīrāgs ar zaļumiem

FOTO: Džiugas receptes

Kolekcijas: Veģetārās
Iegūsti sāta sajūtu ar garšām bagātu siera pīrāgu! Ieguldītais laiks būs tā vērts.
Foto: Džiugas
Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 120 g cietā siera Džiugas, kas briedināts 24 mēn.
  • 250 ml maltu sausiņu
  • 0.5 tējk. žāvēta mārsila
  • 80 g sviesta
  • Pildījumam:
  • 500 g kausētā siera
  • 200 g krējuma ar 30 % tauku saturu
  • 50 g cietā siera Džiugas, kas briedināts 24 mēn.
  • 3 olas
  • 3 ēd. k. miltu
  • 2 ēd. k. itāļu zaļumu maisījuma
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • Sāls šķipsna/s
  • Piparu šķipsna/s
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Sagatavo mīklas malu. Sajauc kopā rīvētu sieru, sausiņus un mārsilu. Sviestu izkausē un iemaisa drupatās. Ar iegūto masu pārklāj vaļēju pīrāga cepamformu. Ieliek uz mazu brīdi saldētavā.
  2. Pildījumam:
    bļodā izspiež ķiploka daiviņu, pievieno krēmsieru un krējumu.
  3. Atdala olu dzeltenumu no baltuma. Olu dzeltenumus liek krēmveida siera masā, bet baltumus saputo ar šķipsniņu sāls, līdz veidojas vienmērīga masa.
  4. Krēmveida siera masai pievieno miltus, zaļumus, pieber sāli un piparus, izmaisa. Uzmanīgi piejauc baltumus.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Izņem no saldētavas cietā siera mīklas groziņu, salej krēmveida siera masu. No cietā siera izveido vēlamo rakstu vai vienkārši izveido vāciņu.
  6. Cep 45 minūtes. Tad izslēdz cepeškrāsni un, neatverot krāsns durtiņas, atstāj pīrāgu cepeškrāsnī 1 stundu. Pēc tam izņem no krāsns un pilnībā atdzesē istabas temperatūrā. Pasniedz atdzesētu.

    Lai labi garšo!
    Cep 45 minūtes. Tad izslēdz cepeškrāsni un, neatverot krāsns...

    FOTO: Džiugas receptes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaļas sautējums zviedru gaumē

Gaļas sautējums zviedru gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas