Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Džiugas siera pīrāgs ar zaļumiem

2017. gada 4. aprīlis
Foto: Džiugas receptes
Iegūsti sāta sajūtu ar garšām bagātu siera pīrāgu! Ieguldītais laiks būs tā vērts.
Foto: Džiugas
Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.
Pagatavošana
150 min
1. Sagatavo mīklas malu. Sajauc kopā rīvētu sieru, sausiņus un mārsilu. Sviestu izkausē un iemaisa drupatās. Ar iegūto masu pārklāj vaļēju pīrāga cepamformu. Ieliek uz mazu brīdi saldētavā.
2. Pildījumam:
bļodā izspiež ķiploka daiviņu, pievieno krēmsieru un krējumu.
3. Atdala olu dzeltenumu no baltuma. Olu dzeltenumus liek krēmveida siera masā, bet baltumus saputo ar šķipsniņu sāls, līdz veidojas vienmērīga masa.
4. Krēmveida siera masai pievieno miltus, zaļumus, pieber sāli un piparus, izmaisa. Uzmanīgi piejauc baltumus.
5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Izņem no saldētavas cietā siera mīklas groziņu, salej krēmveida siera masu. No cietā siera izveido vēlamo rakstu vai vienkārši izveido vāciņu.
6. Cep 45 minūtes. Tad izslēdz cepeškrāsni un, neatverot krāsns durtiņas, atstāj pīrāgu cepeškrāsnī 1 stundu. Pēc tam izņem no krāsns un pilnībā atdzesē istabas temperatūrā. Pasniedz atdzesētu.

Lai labi garšo!
Foto: Džiugas receptes
Uz augšu