Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ogu tarte

FOTO: Janas kūkas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Tarte ir atvērtā tipa kūka jeb smilšu mīklas (kārtainās mīklas) groziņš, kurā var pildīt dažādus krēmus, ogas utt. Ļoti labs un ērts variants, kurš neprasa daudz pūļu. Tartes var pildīt ar biezpiena krēmiem un ogām, ar vārīto krēmu, ar siera krēmu, kā arī izvēlēties vieglākus pildījums - jogurta krēmu vai ogu masas.
Zemeņu laikā bieži ir situācijas, kad mājās ir lielāks daudzums ogu, bet visas uzreiz nevar noēst. Zemene ir tā oga, kuru ilgi nevar uzglabāt, tāpēc domāju variantus, kā svaigo zemeņu garšu paturēt ilgāk. Šis pildījums saglabājis svaigo ogu garšu, jo pamatā tas netiek karsēts.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g smilšu mīklas
  • 450 ml blendētas zemeņu masas
  • 8-10 g želatīna
  • 150 g saldā krējuma
  • Cukurs pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Smilšu mīklu izveltnē un ar veltņa palīdzību ieklāj veidnē. Veidnes diametrs - 18 cm
  2. Mīklu veidnē viegli piespiež, izlīdzina un nogriež lieko malu.
    Mīklu veidnē viegli piespiež, izlīdzina un nogriež lieko mal...

    FOTO: Janas kūkas

  3. Lai tartes mala cepoties nesakristu, izmantoju saburzītu foliju, kuru viegli piespiež pie malām. Grozu cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, aptuveni , 13 - 15 minūtes.
    Lai tartes mala cepoties nesakristu, izmantoju saburzītu fol...

    FOTO: Janas kūkas

  4. Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un uzbriedina 10 minūtes.
    Trešo daļu blendētās zemeņu masas liek katliņā un uzkarsē, katliņu noņem un pievieno uzbriedināto želatīnu, masu kārtīgi izmaisa līdz želatīns izšķīdis.
    Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un uzbriedina 10 minūtes.
Treš...

    FOTO: Janas kūkas

  5. Savieno zemeņu/želatīna masu ar atlikušo blendēto zemeņu masu un izmaisa. Iegūto masu atdzesē un patur ledusskapī līdz tā sāk biezēt.
  6. Izcepto smilšu mīklas formu liek uz paliktņa vai šķīvja, kurā kūka tiks pasniegta. Zemeņu masu ielej grozā tad, kad tā jau sāk biezēt un liek ledusskapī līdz masa sastingst. Virsū uzspiež putukrējuma rozetes. Putukrējumu var pārklāt arī brīvā veidā un izdekorēt ar odziņām.
  7. Putukrējuma vietā karstā dienā var izmantot saldējuma bumbiņu. Tāpat var izmantot siera krēmu, biezpiena krēmu un visu citu, ko sirds kāro.

    Lai Jums labi garšo!!!
    Putukrējuma vietā karstā dienā var izmantot saldējuma bumbiņ...

    FOTO: Janas kūkas

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas