Ogu tarte

2017. gada 2. marts
Foto: Janas kūkas
Tarte ir atvērtā tipa kūka jeb smilšu mīklas (kārtainās mīklas) groziņš, kurā var pildīt dažādus krēmus, ogas utt. Ļoti labs un ērts variants, kurš neprasa daudz pūļu. Tartes var pildīt ar biezpiena krēmiem un ogām, ar vārīto krēmu, ar siera krēmu, kā arī izvēlēties vieglākus pildījums - jogurta krēmu vai ogu masas.
Zemeņu laikā bieži ir situācijas, kad mājās ir lielāks daudzums ogu, bet visas uzreiz nevar noēst. Zemene ir tā oga, kuru ilgi nevar uzglabāt, tāpēc domāju variantus, kā svaigo zemeņu garšu paturēt ilgāk. Šis pildījums saglabājis svaigo ogu garšu, jo pamatā tas netiek karsēts.
Pagatavošana
70 min
1. Smilšu mīklu izveltnē un ar veltņa palīdzību ieklāj veidnē. Veidnes diametrs - 18 cm
2. Mīklu veidnē viegli piespiež, izlīdzina un nogriež lieko malu.
Foto: Janas kūkas
3. Lai tartes mala cepoties nesakristu, izmantoju saburzītu foliju, kuru viegli piespiež pie malām. Grozu cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, aptuveni , 13 - 15 minūtes.
Foto: Janas kūkas
4. Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un uzbriedina 10 minūtes.
Trešo daļu blendētās zemeņu masas liek katliņā un uzkarsē, katliņu noņem un pievieno uzbriedināto želatīnu, masu kārtīgi izmaisa līdz želatīns izšķīdis.
Foto: Janas kūkas
5. Savieno zemeņu/želatīna masu ar atlikušo blendēto zemeņu masu un izmaisa. Iegūto masu atdzesē un patur ledusskapī līdz tā sāk biezēt.
6. Izcepto smilšu mīklas formu liek uz paliktņa vai šķīvja, kurā kūka tiks pasniegta. Zemeņu masu ielej grozā tad, kad tā jau sāk biezēt un liek ledusskapī līdz masa sastingst. Virsū uzspiež putukrējuma rozetes. Putukrējumu var pārklāt arī brīvā veidā un izdekorēt ar odziņām.
7. Putukrējuma vietā karstā dienā var izmantot saldējuma bumbiņu. Tāpat var izmantot siera krēmu, biezpiena krēmu un visu citu, ko sirds kāro.

Lai Jums labi garšo!!!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu