Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Garšaugu aioli mērce

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

No esošajiem produktiem sanāk, apmēram, 200 ml mērces.

Aioli pagatavošanai var izmantot arī blenderi vai mikseri. Izmantojot blenderi, tajā var sasmalcināt arī ķiplokus un garšaugus, taču to var darīt vienīgi pēc tam, kad pievienota eļļa un masa jau sabiezējusi. Ja nav pietiekami daudz laika vai trūkst kādas sastāvdaļas, tad lieliski var izmantot arī veikalā pirktu majonēzi, iemaisot tajā sasmalcinātus ķiplokus, garšaugus un nedaudz citronu sulas.

Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieks"! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 vīnogu kauliņu eļļas
  • 1 olas dzeltenums
  • 4 ēd. k. svaigu maurlociņu un pētersīļu maisījuma
  • 1/2 vidēja citrona sulas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. “Dijon” sinepju
  • 1 šķipsna/s cukura
  • Melnie pipari pēc garšas
  • Jūras sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Sakuļ olas dzeltenumu ar sinepēm un citrona sulu, tad, turpinot kult, lēnām pievieno eļļu. Turpina kult, līdz masa pēc konsistences līdzinās skābam krējumam.
  2. Pievieno saspiestu ķiploku, garšaugus, sāli, piparus un cukuru.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas