Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Cepumu kūka ar Mascarpones sieru

2017. gada 21. februāris
Foto: Linda K
Patiesībā recepte, varētu teikt, ir mans izdomājums, tā sakot, pēc izjūtām. Arī receptē aprakstītās sastāvdaļas un daudzumi ir tikai orientējoši. Respektīvi - vienai personai vajadzēs mazāk sastāvdaļu, bet ja vēlies pagatavot lielākai cilvēku grupai - vairāk. Personīgi man ļoti patīk gatavot, izmēģināt jaunas receptes, izdomāt pašai. Tāpēc domāju, ka šī recepte ir viena no tām, kas nav pārāk sarežģītas un ir pietiekami garda, lai to izmēģinātu arī citi.
Pagatavošana
180 min
1. Sasmalcina 2 paciņas Selgas cepumu un pievieno tiem nedaudz izkausēta sviesta, samaisa cepumus ar sviestu, līdz veidojas tāda kā drūpoša masa. Nedrīkst pieļaut, ka tiek pielikts tik daudz sviesta, lai veidotos viendabīga, šķidra konsistence.
2. Ņem kukurūzas nūjiņas ( vēlams bez jebkādām piedevām) un, ieliekot kādā maisiņā, ar mīklas rulli vai pudeli sasmalcina. Taču nevajag to darīt pārāk kārtīgi. Pat vēlams, lai būtu lielāki un mazāki gabaliņi. Nevajadzētu smalcināt gluži līdz pulverveida konsistencei.
3. Bļodiņā izkausē tumšo šokolādi. Tad to pievieno iegūtajai cepumu masai un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Kad masa tāda kļuvusi, tai pievieno iepriekš sasmalcinātās kukurūzas nūjiņas. Tad ņem formu (forma un izmērs pēc izvēles), kurā aptuveni 2.5 cm biezumā ieliek masu un izlīdzina. Ja masa ir pārāk drupena, tai pēc vajadzības var pievienot vēl nedaudz kausēta sviesta un maisīt. Formā ielikto masu liek ledusskapī uz aptuveni pusstundu.
4. Šīs pusstundas laikā sāk gatavot virskārtu:
Mascarpones sieram pievieno trīs ēdamkarotes piena, trīs ēdamkarotes zemeņu sīrupa, kaltētas (mazos gabaliņos sasmalcinātas) dzērvenes, sadrumstalotus zemesriekstus. Tad to visu ar rokas putotāju samaisa kopā veidojot kārtīgi izmaisītu masu. Var mainīt arī dzērveņu un riekstu daudzumu, ja vēlaties.
5. Kad ir pagājusi pusstunda, no ledusskapja izņem pirmo kārtu un tai virsū uzziež visu Mascarpones masu. Tālāk pēc izvēles var likt virsū plānās šķēlēs sagrieztus augļus, piemēram, kivi un pārliet ar nelielu daudzumu kausētas melnās šokolādes.
Tagad to vēlreiz liek ledusskapī uz aptuveni 2 – 3 stundām.

Labu apetīti!
Uz augšu