Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Hestona Blūmentāla vafeles ar paštaisītu lazdu riekstu mērci

«Es ilgi meklēju ideālo vafeļu recepti – izrādījās, kas vajadzēja vien pievienot mīklai «Speculoos» cepumus un pasniegt tās ar paštaisītu lazdu riekstu – šokolādes mērci! Ideāli katru reizi! Mazliet ar asumiņu, un daudz šokolādes, ar bagātīgu garšu – viss kopā neatvairāmi gardi,» tā pats Hestons.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Lazdu riekstu un šokolādes mērcei:
  • 2 ēd. k. augu eļļas
  • 200 g nolobītu lazdu riekstu
  • 3 tējk. pūdercukura, kas paredzēts glazūrai (tā sastāvā ir kukurūzas ciete)
  • 2 tējk. kakao pulvera
  • 340 g piena šokolādes
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • Šķipsniņa sāls
  • Vafelēm:
  • 50 g smalki saberztu «Speculoos» vai līdzīgu cepumu ar asāku garšu
  • 30 g olīveļļas
  • 250 g miltu
  • 2 olas
  • 20 g pūdercukura
  • 7 g cepamā pulvera
  • 425 g piena
  • 3 tējk. «Speculoos» pulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Pagatavošanas process skatāms video.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas