Hestona Blūmentāla vafeles ar paštaisītu lazdu riekstu mērci

«Es ilgi meklēju ideālo vafeļu recepti – izrādījās, kas vajadzēja vien pievienot mīklai «Speculoos» cepumus un pasniegt tās ar paštaisītu lazdu riekstu – šokolādes mērci! Ideāli katru reizi! Mazliet ar asumiņu, un daudz šokolādes, ar bagātīgu garšu – viss kopā neatvairāmi gardi,» tā pats Hestons.

Sastāvdaļas

  • Lazdu riekstu un šokolādes mērcei:
  • 2 ēd. k. augu eļļas
  • 200 g nolobītu lazdu riekstu
  • 3 tējk. pūdercukura, kas paredzēts glazūrai (tā sastāvā ir kukurūzas ciete)
  • 2 tējk. kakao pulvera
  • 340 g piena šokolādes
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • Šķipsniņa sāls
  • Vafelēm:
  • 50 g smalki saberztu «Speculoos» vai līdzīgu cepumu ar asāku garšu
  • 30 g olīveļļas
  • 250 g miltu
  • 2 olas
  • 20 g pūdercukura
  • 7 g cepamā pulvera
  • 425 g piena
  • 3 tējk. «Speculoos» pulvera

Pagatavošana

90 min.
  1. Pagatavošanas process skatāms video.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi