Vistu šķiņķi sarmītes gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • Daudzums vidējai "pīļpannai" (var arī mazāk)
  • 10 -12 vistu šķiņķīši
  • 200 -300 kūpināta cauraugusi cūkgaļa
  • 2 -3 sīpoli
  • 2 -3 burkāni
  • Sauja tumšās rozīnes bez kauliņiem
  • 2 vidēji skābi gurķi
  • 1 pac majonēze
  • Zaļumi
  • Garšvielas

Pagatavošana

1 min.
  1. Pašu pirmo "pīlē" liek sagrieztu (kā rosolam) kūpināto cūkgaļu, tad kārtās (es neko neapcepu):vistu, kurai uzber piparus, sāli vai vegetu, kariju u.c. garšvieles pēc katra gaumes (ja ir, uzlieku uz katra gabaliņa paštaisīto adžiku) , sagrieztus sīpolus un ķiplokus, rīvētus burkānus, dilles un pētersīļus.
  2. Liek uz plīts un pasautē 30 minūtes (nekādu šķidrumu nepievieno).
  3. Pārlej ar majonēzi, uzber sauju rozīnes, uzliek ripiņās sagrieztas gurķu šķēlītes un liek cepeškrāsnī apmēram uz stundu.
  4. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem (mērcīte būs "pīlē") un salātiem.
  5. Pēc pieredzes:
  6. Ideāli, ja gaidi ciemiņus un gribi pacienāt ar silto ēdienu
  7. Vēl varētu bez gurķiem, bet rozīnēm nebūs "tā" garša
  8. Otrā dienā, kad "ievilcies" ir pat vēl garšīgāk
  9. Nav atsevišķi jātaisa mērce
  10. Sagatavošana prasa apmēram 10-15 minūtes + nomizo kartupeļus un sataisi salātus,kopā apmēram 30 min, pēc tam stundu vari vai nu atpūsties, vai uzpucēties, vai padarīt kādu citu darbiņu
  11. Recepte no draudzenes Sarmītes, tāpēc tāds nosaukums

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni