Rūgušpankūkas

2017. gada 30. janvāris
Foto: Topi Vesels
Pankūku nosaukums varētu arī neraisīt kārdinājumu uzzināt recepti. Tomēr, ja reiz tik tālu esi ticis.. laikam būsi gana ziņkārīgs, vai ļoti kārs uz pankūkām! :) Šī ir māāzliet papildināta recepte no viena no maniem veselīgā dzīvesveida mentoriem Krisa Kresera (Chris Kresser).

Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)
Pagatavošana
30 min
1. Griķus aplej ar rūgušpienu, trauku apsedz ar dvieli un liek uz nakti uzbriest (šāda griķu "aktivizēšana" rūgušpienā ļaus tiem būt vieglāk sagremojamiem un mīkstākiem).
2. No rīta griķu graudus noskalo un ber blendera krūzē kopā ar pārējām sastāvdaļām.
3. Blendē, līdz masa vienmērīga. Šajā brīdī var pievienot sagrieztus ābola gabaliņus, ja ir vēlēšanās, vai citas piedevas.
4. Uzkarsē eļļu uz pannas un lej pa vienai pankūkai. Ieteiktu izmantot metāla apaļu formīti, lai pankūkas būtu "pufīgākas" un neizplūstu pa visu pannu.
5. Cep no vienas puses, līdz pankūka gandrīz viscaur izcepusies, tad apmet uz otru pusi un cep, līdz tā zeltainā krāsā.
6. Pasniedz ar plūmju čatniju, āboliem, vai ko citu pēc izvēles!

Lai labi garšo!
Foto: Topi Vesels
Uz augšu