Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Liesmainās pankūkas

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pankūkām
  • 65 g kviešu miltu
  • ¼ tējk. sāls
  • 3 olas
  • 200 g piena
  • 100 g saldā krējuma
  • Viena citrona miziņa – sarīvēta
  • 2 ēdamk. izkausēta sviesta
  • Mērcei
  • 2 ēdamk. sviesta
  • 60 g pūdercukura
  • 2 apelsīnu rīvētās miziņas un sula
  • Liesmai
  • 50 g apelsīnu liķiera
  • 100 g konjaka (labāk ņemt Strohs rumu vai spirtu)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Sakuļ viendabīgu mīklu no miltiem, sāls un olām. Pievieno pienu, krējumu un citrona miziņas. Mīklu briedina apm. 15 min. Nelielā pannā izkausētās taukvielās cep pankūkas, ko uzglabā siltumā. Zemā un platā katliņā samaisa mērces sastāvdaļas, uzkarsē, bet nevāra. Pankūkas pa vienai apmērcē šķidrumā, četrkārtīgi pārloka un vienu pie otras liek mērces katliņā vienā malā. Katliņā ielej liķieri un konjaku. Alkoholiskos dzērienus uzkarsē un katlu piešķiebj, lai tie iesūktos pankūkās. Pankūkas liek uz šķīvjiem. Pārlej ar alkohola maisījumu. Aizdedzina un pasniedz, kamēr vēl alkohols deg.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas