Liesmainās pankūkas

2005. gada 18. aprīlis
Foto: Marina Kanonoviča
Pagatavošana
1 min
1. Sakuļ viendabīgu mīklu no miltiem, sāls un olām. Pievieno pienu, krējumu un citrona miziņas. Mīklu briedina apm. 15 min. Nelielā pannā izkausētās taukvielās cep pankūkas, ko uzglabā siltumā. Zemā un platā katliņā samaisa mērces sastāvdaļas, uzkarsē, bet nevāra. Pankūkas pa vienai apmērcē šķidrumā, četrkārtīgi pārloka un vienu pie otras liek mērces katliņā vienā malā. Katliņā ielej liķieri un konjaku. Alkoholiskos dzērienus uzkarsē un katlu piešķiebj, lai tie iesūktos pankūkās. Pankūkas liek uz šķīvjiem. Pārlej ar alkohola maisījumu. Aizdedzina un pasniedz, kamēr vēl alkohols deg.
Uz augšu