-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Ātrais sulīgais meža cepetis
Meža gaļas cienītājiem - pavisam vienkārša cepeša recepte :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
2.5 kg meža sivēna
-
1 paciņa majonēze
-
1 burciņa Krievijas sinepju
-
1 galviņa ķiploka (saspiesta)
-
100 g dažādas garšvielas meža gaļai
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
160 min.
-
Ņem cepeti, uzliek uz paplātes un uz follija - kārto folliju krusta formā, lai varētu no visām pusēm smuki ietīt.
-
Sagatavo garšvielu maisījumu - izvēlētās meža gaļas garšvielas + sāls +pipari.
-
Sagatavo mērci, ar kuru iesmērēt cepeti - saspiests ķiploks (galviņa) + majonēzes paciņa + krievijas sinepes.
-
-
Ierīvē cepeti ar sagatavotajām garšvielām no abām pusēm.
-
Iesmērē cepeti ar sagatavoto mērci, jābūt bagātīgi ieziestam. Ja ir mazāks cepeša gabals, attiecīgi var likt mazāk sinepes un majonēzi.
-
Ieziesto cepeti ietin follijā.
-
Cep 2,5 h 200 - 220 grādos un pēdējo pusstundu, atgriežot vaļā cepeša augšu, uzliek uz grila režīma apbrūnināties .
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs