Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Raibā Ziemassvētku maize
Mieži un kvieši, zemes senākie kultūraugi, par ko liecina arheoloģiskie atradumi un zīmējumi, senajā Ēģiptē bija pazīstami jau pirms 6000 gadiem. Labības biezputra, tad plāceņi un vēlāk maize ātri vien izplatījās visā pasaulē.
Svarīgākas pārtikas produkts gadsimtiem ilgi ir bijusi maize. Un kurš gan šodien spētu iztikt bez tās? Un īpaši Ziemassvētkos, šī maizīte priecēs pat visprasīgāko gardēdi.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 125 ml piena
  • 75 g kūpināta šķiņķa sagriezta kubiņos
  • 75 g marinēta gurķa, sagriezta kubiņos
  • 75 g sarkanās paprikas, sagrieztas kubiņos
  • 50 ml olīveļļas
  • 1 ola
  • 1 paciņa sausā rauga (7g)
  • 1 tējk. cukura
  • 1 ēd. k. ķiploku pulvera
  • Zaļumi
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Raugu kopā ar cukuru izšķīdina remdenā pienā un raudzē 15 min.
  2. Miltus izsijā bļodā, izveido pa vidu iedobi un ielej ieraugu, pievieno olīveļļu un samaisa. Pievieno sakultu olu, šķiņķi, gurķus, papriku, ķiploku pulveri, sasmalcinātus zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un iemīca gludu mīklu.
  3. Mīklu apsedz ar tīru virtuves dvielīti un raudzē 30 min. Tad izveido ovālu kukulīti, pārliek uz cepešpannas un raudzē vēl 20 min, apsedzot ar virtuves dvielīti.
  4. Tad maizi apziež ar pienu, iespiež bedrītes un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 30 min. 200 grādos. Maize kļūs brūnāka, ja 2-3 reizes cepšanas laikā apziedīs ar pienu.

    Lai labi garšo!
    Tad maizi apziež ar pienu, iespiež bedrītes un cep iepriekš...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes