Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Biešu zupa brieža buljonā

Biešu zupa brieža buljonā

FOTO: Baiba Ezergaile

Buljonu gatavo 2 dienas, zupu pabeidz, gatavojot 2 stundas otrajā dienā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

10
porcijas
  • Buljonam
  • 1.5 kg brieža kaulu ar gaļu
  • 3 lieli sīpoli veselās galvās
  • 2 burkāni
  • 1 vesela ķiploka galviņa
  • 3 ēd. k. sāls uz 3 - 4 l ūdens buljonam
  • 3 kadiķa ogas
  • Pipari
  • Raudene
  • Rozmarīns
  • Koriandrs
  • Piedevas
  • 1 kg rīvētu biešu
  • 3 kartupeļi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Vāra buljonu - brieža kaulus liek vārīt un sākumā visu noputo, kad jau tīrs šķidrums, pievieno visas garšvielas, sīpolus, ķiploku daiviņas, un burkānus lielos gabalos - tas dzidrinās bujonu. Vāra kādas 2 stundas uz lēnas uguns, lai izvelkas buljons.
  2. Buljonu atstāj uz nakti un nākošā dienā pavāra atkal 1 - 2 stundas. Brieža gaļas buljons ir labāks, ja tas vārīts ilgāk, nostāvināts un atkal lēnām vārīts. Tam jābūt stipram, tāpēc arī daudz garšvielu.
  3. Tad izzvejo kaulus, atdala gaļu un liek kopā ar strēmelēs sagrieztiem kartupeļiem un rīvētām bietēm vārīties.

  4. Pasniedz ar zaļumiem un krējumu, ja nepieciešams, pievieno etiķi.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cukini - tomātu zupa

Cukini - tomātu zupa

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes
| 8. jūlijs 16:52 8.07 16:52
10 iemesli, kāpēc nemitīgi gribas ēst
Kā to labot?
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas