Sākums > Receptes > Zupas

Biešu zupa brieža buljonā

2016. gada 6. decembris
Foto: Baiba Ezergaile
Buljonu gatavo 2 dienas, zupu pabeidz, gatavojot 2 stundas otrajā dienā.
Pagatavošana
50 min
1. Vāra buljonu - brieža kaulus liek vārīt un sākumā visu noputo, kad jau tīrs šķidrums, pievieno visas garšvielas, sīpolus, ķiploku daiviņas, un burkānus lielos gabalos - tas dzidrinās bujonu. Vāra kādas 2 stundas uz lēnas uguns, lai izvelkas buljons.
2. Buljonu atstāj uz nakti un nākošā dienā pavāra atkal 1 - 2 stundas. Brieža gaļas buljons ir labāks, ja tas vārīts ilgāk, nostāvināts un atkal lēnām vārīts. Tam jābūt stipram, tāpēc arī daudz garšvielu.
3. Tad izzvejo kaulus, atdala gaļu un liek kopā ar strēmelēs sagrieztiem kartupeļiem un rīvētām bietēm vārīties.

4. Pasniedz ar zaļumiem un krējumu, ja nepieciešams, pievieno etiķi.

Labu apetīti!
Uz augšu