Biešu zupa brieža buljonā

Buljonu gatavo 2 dienas, zupu pabeidz, gatavojot 2 stundas otrajā dienā.

Sastāvdaļas

10
porcijas
  • Buljonam
  • 1.5 kg brieža kaulu ar gaļu
  • 3 lieli sīpoli veselās galvās
  • 2 burkāni
  • 1 vesela ķiploka galviņa
  • 3 ēd. k. sāls uz 3 - 4 l ūdens buljonam
  • 3 kadiķa ogas
  • Pipari
  • Raudene
  • Rozmarīns
  • Koriandrs
  • Piedevas
  • 1 kg rīvētu biešu
  • 3 kartupeļi

Pagatavošana

50 min.
  1. Vāra buljonu - brieža kaulus liek vārīt un sākumā visu noputo, kad jau tīrs šķidrums, pievieno visas garšvielas, sīpolus, ķiploku daiviņas, un burkānus lielos gabalos - tas dzidrinās bujonu. Vāra kādas 2 stundas uz lēnas uguns, lai izvelkas buljons.
  2. Buljonu atstāj uz nakti un nākošā dienā pavāra atkal 1 - 2 stundas. Brieža gaļas buljons ir labāks, ja tas vārīts ilgāk, nostāvināts un atkal lēnām vārīts. Tam jābūt stipram, tāpēc arī daudz garšvielu.
  3. Tad izzvejo kaulus, atdala gaļu un liek kopā ar strēmelēs sagrieztiem kartupeļiem un rīvētām bietēm vārīties.

  4. Pasniedz ar zaļumiem un krējumu, ja nepieciešams, pievieno etiķi.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi