Pienācis laiks neaizmirstamam garšu ceļojumam. Šajā ceļojumā ir jādodas kopā ar tuviniekiem un draugiem. Vienreizēji gardās citronu pildījuma kūciņas paliks atmiņā vēl ilgi, turklāt, ja apgūsiet to pagatavošanas recepti, garšu ceļojumos varēsiet doties atkārtoti!
Recepte tapusi sadarbībā ar Dr. Oetker Latvia.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
7
porcijas
170gmiltu
140gbaltās šokolādes
110gsviesta
4olas
4olu dzeltenumi
1citrona miziņa
1paciņa vanilīna cukura "Dr. Oetker "
Sviests formiņām
Pūdercukurs pasniegšanai
Citronu krēmam
1ola
1citrons
50gpūdercukura
30gsviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
6 - 8 (atkarībā no porciju skaita) keramiskas porcijas formiņas (ramekīni) ietauko ar sviestu.
Gatavo citrona krēmu. Citronu kārtīgi nomazgā. No citrona norīvē miziņu (tikai dzelteno daļu), tad izspiež sulu. Bļodā ieber pūdercukuru, pievieno citrona miziņu un svaigi spiestu citrona sulu, olu un sviestu. Maisījumu karsē ūdens peldē visu laiku maisot līdz tā sabiezē, apm., 4 min. Nekādā gadījumā krēmu nedrīkst vārīt! Krēmu atdzesē.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Balto šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Krēmam pievieno vanilīna cukuru, šokolādes - sviesta masu, miltus, olas un olu dzeltenumus, rīvētu citrona miziņu. Samaisa.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Mīklu sadala starp formiņām un cep 15 min.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Tad kūciņas izņem no cepeškrāsns un formiņās atdzesē 5 min. Ar galda nazi kūkas atdala no sieniņām. Formiņu apsedz ar šķīvi un apmet riņķī, pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz uzreiz.