-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Maltās gaļas lodītes tomātu mērcē
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400 g liellopa gaļas (maltas)
-
50 g baltmaizes
-
20 g kartupeļu cietes
-
1 sīpols
-
50 g ūdens
-
Sāls
-
Pipari
-
30 g kviešu miltu
-
50 g tauku
-
200 g tomātu mērces
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
50 min.
-
Maltajai gaļai pievieno kartupeļu cieti, sāli, piparus un sasmalcinātu sīpolu. Visu kārtīgi samīca.
-
No maltās gaļas masas, ar aukstā ūdenī saslapinātām rokām, izveido apaļas lodītes (apmēram 50 g svarā), apviļā miltos un apcep sakarsētos taukos.
-
Pēc tam liek sautējamā katliņā 2-3 kārtās, pārlej tomātu mērci un sautē gatavas.
-
Gaļas lodītes ar mērci liek dziļākā traukā un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, rīsu biezputru, vārītiem makaroniem.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs