Maltās gaļas lodītes tomātu mērcē

4 1
Maltās gaļas lodītes tomātu mērcē
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopa gaļas (maltas)
  • 50 g baltmaizes
  • 20 g kartupeļu cietes
  • 1 sīpols
  • 50 g ūdens
  • Sāls
  • Pipari
  • 30 g kviešu miltu
  • 50 g tauku
  • 200 g tomātu mērces

Pagatavošana

50 min.
  1. Maltajai gaļai pievieno kartupeļu cieti, sāli, piparus un sasmalcinātu sīpolu. Visu kārtīgi samīca.
  2. No maltās gaļas masas, ar aukstā ūdenī saslapinātām rokām, izveido apaļas lodītes (apmēram 50 g svarā), apviļā miltos un apcep sakarsētos taukos.
  3. Pēc tam liek sautējamā katliņā 2-3 kārtās, pārlej tomātu mērci un sautē gatavas.
  4. Gaļas lodītes ar mērci liek dziļākā traukā un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, rīsu biezputru, vārītiem makaroniem.

    Lai labi garšo!
    Gaļas lodītes ar mērci liek dziļākā traukā un pasniedz ar vā...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni