Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Citrona un viskija mafini ar rozīnēm

Citrona un viskija mafini ar rozīnēm

FOTO: Depositphotos.com

Sanāk 12 gabali.
Pagatavošanas laiks:
Apm. 30 min (plus apm. 2 h mērcēšana un 25 min cepšanai)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

12
porcijas
  • 225 g miltu
  • 1 liels citrons
  • 125 ml viskija
  • 5 olas
  • 190 g sviesta (82%)
  • 225 g cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 80 g rozīņu
  • Sviests veidnei
  • Rīvmaize veidnei
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

175 min.
  1. Citronu nomazgā, nosusina un nomizo ļoti plānu miziņu. Uzlej viskiju un mērcē vismaz 2 stundas. Tad miziņu izņem.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175*c temperatūrai. Mafinu veidni ietauko un izkaisa ar rīvmaizi.
  3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus sapuro stingrās putās un noliek vēsumā.
  4. Lēzenā katrolī izkausē sviestu, pēc tam nedaudauz atdzesē.
  5. Olu dzeltenumus ar cukuru un sāli saputo krēmveida masā.I emaisa miltus un pēc tam - izkausēto sviestu, viskiju un rozīnes. Iecilā saputotos olu baltumus.
  6. Mīklu ielej mafinu veidnes padziļinājumos un cep uz vidējā plaukta apm. 25 minūtes.
  7. Mafinus atdzesē. Ja grib, mafinus var rotāt pēc paša gribas!

    Lai labi garšo!
    Mafinus atdzesē. Ja grib, mafinus var rotāt pēc paša gribas!...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 16. oktobris 16:12 16.10 16:12
Produkti, kas palielina trauksmes sajūtu (3)
Visu ar mēru!

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas