Saldā kanēļa maize

2016. gada 18. oktobris
Foto: A.J.
Tik brīnišķīgs aromāts piepilda māju, kad saldā kanēļa maizīte tiek celta ārā no krāsns...
Pagatavošana
30 min
1. Rauga mīklu uzrullē uz galda pārkaisītu ar miltiem.
2. Mīklu smērē ar sviestu.
3. Bļodiņā sajauc cukuru ar kanēli un parkaisa mīklai pāri. Nedaudz atstāj pārkaisīšanai.
4. Mīklu saritina garenā desā.
5. Desu tin uz apli lai sanāk viena liela apaļa bulka.
6. Mīklu apsmērē ar sakultu olu.
7. Pārkaisa ar kenēļa - cukura masu.
8. Maizes augšas daļu nedaudz iegriež ( ja vēlas var veidot kaut kādu zīmējumu).
9. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 25 min.
10. Mīklu pārbauda ar koka kociņu. (ja mīkla nelīp klāt, tad ir gatavs.)
11. Atdzesē, griež un pasniedz.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu