Kišs ar vīģēm

2016. gada 4. oktobris
Foto: Receptes.lv
Paldies, par recepti Annai Birmanei un "Fiskars".
Pagatavošana
110 min
1. Lai pagatavotu smilšu mīklu, sviestu sajauc kopā ar sāli un cukuru. To var darīt ar koka karoti vai izmantojot ēdiena kombainu.
2. Kad garšas iejauktas, pievieno miltus, olas dzeltenumus un vēsu ūdeni. Mazliet sablenderē, līdz izveidojas viendabīga konsistence.
3. Mīklu turpina mīcīt ar rokām. Mērķis ir iegūt viendabīgu, nedrūpošu masu. Tas aizņem ap 2 min.
4. Pēc tam mīklu ietin pārtikas plēvē un liek atpūsties ledusskapī vismaz uz 1h.
5. Pagatavo pildījumu. Sīpolu sagriez smalkās ripiņās, tomātus – daiviņās, vīģes – šķēlītēs. Sieru sagriez plānās šķēlītēs.
Foto: Receptes.lv
6. Bļodā sakuļ kopā olas, saldo krējumu un pievieno kārtīgi sāls šķipsnu.
7. Pēc 1 h smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē.
8. Tortes formu (26-28cm) iesmērē ar sviestu un iesijā tajā nedaudz miltu (max 1 ēd. k.). Tajā klāj iekšā mīklu. Ar pirkstiem vai mīklas gabaliņu rūpīgi piespiež mīklu pie formas maliņām.
9. Izmantojot asu nazi, līdz ar veidnes malām, nogriež lieko mīklu.
10. Ar silikona otiņu mīklu nosmērē ar nedaudz saputotu olas baltumu. Tas aizsargās mīklu, lai tā nekļūtu slapja.
11. Krāsni sakarsē 190 grādus karstu.
12. Sagatavotajā pamatnē izkārto sagrieztās sastāvdaļas - vīģes, tomātus, sieru un sīpolu.
13. Pa virsu lej olu masu.
14. Formu liek sakarsētā krāsnī un cep 30-40 min. Pēc cepšanas mazliet atdzesē.
Foto: Receptes.lv
15. Lai labi garšo!
Uz augšu