Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kišs ar vīģēm

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Paldies, par recepti Annai Birmanei un "Fiskars".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīklai:
  • 360 g miltu
  • 180 g sviesta (istabas temp.)
  • 4 olas dzeltenumi
  • 1 šķipsna sāls
  • 2 tējk. cukura
  • 3 - 4 ēd. k. auksta ūdens
  • Pildījumam:
  • 1 šalotes sīpols
  • 1 sauja ķiršu tomātu
  • 4 vīģes
  • 50 g cietā siera
  • 250 g saldā krējuma
  • 4 olas
  • 1 olas baltums
  • Vītināta gaļa (ja ir vēlme)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

110 min.
  1. Lai pagatavotu smilšu mīklu, sviestu sajauc kopā ar sāli un cukuru. To var darīt ar koka karoti vai izmantojot ēdiena kombainu.
  2. Kad garšas iejauktas, pievieno miltus, olas dzeltenumus un vēsu ūdeni. Mazliet sablenderē, līdz izveidojas viendabīga konsistence.
  3. Mīklu turpina mīcīt ar rokām. Mērķis ir iegūt viendabīgu, nedrūpošu masu. Tas aizņem ap 2 min.
  4. Pēc tam mīklu ietin pārtikas plēvē un liek atpūsties ledusskapī vismaz uz 1h.
  5. Pagatavo pildījumu. Sīpolu sagriez smalkās ripiņās, tomātus – daiviņās, vīģes – šķēlītēs. Sieru sagriez plānās šķēlītēs.
    Pagatavo pildījumu. Sīpolu sagriez smalkās ripiņās, tomātus...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  6. Bļodā sakuļ kopā olas, saldo krējumu un pievieno kārtīgi sāls šķipsnu.
  7. Pēc 1 h smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē.
  8. Tortes formu (26-28cm) iesmērē ar sviestu un iesijā tajā nedaudz miltu (max 1 ēd. k.). Tajā klāj iekšā mīklu. Ar pirkstiem vai mīklas gabaliņu rūpīgi piespiež mīklu pie formas maliņām.
  9. Izmantojot asu nazi, līdz ar veidnes malām, nogriež lieko mīklu.
  10. Ar silikona otiņu mīklu nosmērē ar nedaudz saputotu olas baltumu. Tas aizsargās mīklu, lai tā nekļūtu slapja.
  11. Krāsni sakarsē 190 grādus karstu.
  12. Sagatavotajā pamatnē izkārto sagrieztās sastāvdaļas - vīģes, tomātus, sieru un sīpolu.
  13. Pa virsu lej olu masu.
  14. Formu liek sakarsētā krāsnī un cep 30-40 min. Pēc cepšanas mazliet atdzesē.
    Formu liek sakarsētā krāsnī un cep 30-40 min. Pēc cepšanas m...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  15. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas