-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Sodas maize ar sieru, valriekstiem un vīģēm
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Paldies, par recepti Signei Meirānei un "Fiskars".
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
180 g augstākā labuma kviešu miltu
-
80 g pilngraudu miltu
-
1.5 tējk. sodas
-
1 /2 tējk. smalkā jūras sāls
-
1 tējk. brūnā cukura
-
70 g mīkstu žāvēto vīģu, (kauliņi izņemti, sagrieztas gabaliņos)
-
40 g valriekstu (rupji sakapāti)
-
100 g svaigā kazas piena siera (sagriezts gabaliņos, var izmantot „Līcīši” sieru eļļā vai arī brinzu vai fetas sieru)
-
250 g paniņu
-
Rupjais jūras sāls pēc garšas
-
Svaigi malti Tellicherry pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
50 min.
-
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
-
Izklāj pannu ar cepamo papīru.
-
Bļodā liek abu veidu miltus, sodu, smalko sāli, cukuru, vīģes, valriekstus un sieru. Pievieno paniņas un samīca mīklu.
-
Izveido mīklas bumbu, liek uz pannas, virspusē iegriež 1,5 cm dziļus iegriezumus, uzber rupjo sāli un piparus.
-
Liek krāsnī cepties uz 35 minūtēm.
-
Kad maizīte gatava, izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs