Sodas maize ar sieru, valriekstiem un vīģēm

Paldies, par recepti Signei Meirānei un "Fiskars".

Sastāvdaļas

  • 180 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 80 g pilngraudu miltu
  • 1.5 tējk. sodas
  • 1 /2 tējk. smalkā jūras sāls
  • 1 tējk. brūnā cukura
  • 70 g mīkstu žāvēto vīģu, (kauliņi izņemti, sagrieztas gabaliņos)
  • 40 g valriekstu (rupji sakapāti)
  • 100 g svaigā kazas piena siera (sagriezts gabaliņos, var izmantot „Līcīši” sieru eļļā vai arī brinzu vai fetas sieru)
  • 250 g paniņu
  • Rupjais jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti Tellicherry pipari pēc garšas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
  3. Bļodā liek abu veidu miltus, sodu, smalko sāli, cukuru, vīģes, valriekstus un sieru. Pievieno paniņas un samīca mīklu.
  4. Izveido mīklas bumbu, liek uz pannas, virspusē iegriež 1,5 cm dziļus iegriezumus, uzber rupjo sāli un piparus.
  5. Liek krāsnī cepties uz 35 minūtēm.
  6. Kad maizīte gatava, izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi