Sākums > Receptes > Zupas

Sēņu maigā zupa

2005. gada 10. aprīlis
Foto: Marina Kanonoviča
Pagatavošana
1 min
1. Sēnes atkausē, notecina un nedaudz sasmalcina. Tad liek zupas katliņā un vāra, līdz iztvaikojis liekais šķidrums un sēnes iegūst krāsu. Notīra burkānus un pētersīļus. Noskalo puravu. Visus dārzeņus sagriež kubikos. Tad tos pievieno sēnēm un nedaudz apbrūnina. Pēc tam pārkaisa miltus un samaisa. Pielej gaļas buljonu un vāra 10- 15 min. Saputo olas dzeltenumu ar saldo krējumu. Noceļ katliņu no plīts un iejauc olas-krējuma maisījumu. Maisījums zupu iebiezina un tā kļūst samtaina. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus. Kad zupa ir iebiezināta, to nedrīkst vairāk vārīt.
Uz augšu