Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Skolēna saulainā vakariņu biezzupa

Skolēna saulainā vakariņu biezzupa

FOTO: Topi Vesels

Recepte tapusi sadarbībā ar Philips īpaši veselīgo sulu spiedi HR1897/30!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 500 - 700 ml svaigi spiestas sulas (burkānu vai kombinēta ķirbju/burkānu)
  • 500 g batāšu (saldo kartupeļu), sagrieztas gabaliņos
  • 1 liels burkāns (120 g), sagriezts kubiciņos
  • 3 - 4 ķiploka daivas, sakapātas
  • 2 ēd. k. Gī sviesta un olīveļļa sautēšanai
  • “Manas Garšas” Grieķu garšaugu maisījums (majorāns, oregano, melnie pipari, kaltēts ķiploks, pētersīļi, timiāns)
  • Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Vok pannā uzkarsē taukvielas, ber garšaugu maisījumu, mazliet apcep, pievieno ķiplokus, batātes gabaliņus un burkānus, sāli, kārtīgi izmaisa uzliek vāku un uz mazas liesmas sautē apmēram 15 minūtes, vai līdz dārzeņi mīksti.
    Vok pannā uzkarsē taukvielas, ber garšaugu maisījumu, mazlie...

    FOTO: Topi Vesels

  2. Kad dārzeņi izsautējušies, tos liek blendera krūzē, pievieno ķirbju vai burkānu sulu un blendē līdz vienmērīgai masai.
  3. Lej zupas šķīvjos, nogarnē ar ķiploku eļļu un kaltētu rozmarīnu un pasniedz kopā ar “Dārzeņu krekeriem”.
  4. Piezīmes:
  5. Zupai var pievienot vairāk sulas, ja nepieciešama šķidrāka konsistence, taču pievienojot mazāk sulas, iegūsiet sātīgu un gardu batāšu biezeni. Vislabāk zupa garšo, ja izmanto burkānu un ķirbju sulu.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes tiramisu

Adventes tiramisu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas