Sākums > Receptes > Uzkodas

Vistas stilbiņu galerts

2016. gada 19. augusts
Foto: Aniii7
Šis ir lielisks, diētisks galerts. Piemērots ikdienai un svētkiem.
Pagatavošana
40 min
1. Katlā ielej 1,5 l ūdens, ieliek 8 vistas stilbiņus, vāra 30 minūtes.
2. Kad novārīts, izņem no katla vistas stilbiņus atdzist. Ar sietiņu nokāš vistas buljonu.
3. Vistas buljonam pievieno sāli, piparus, pierīvē divas ķiploku daiviņas un visbeidzot ieber želatīnu (maisam līdz izkūst).
4. Kad vistas stilbiņi atdzisuši, tiem notīra ādu un atbrīvojas no kauliem.
5. Vistas stilbiņu gaļu samaļ mazākos gabaliņos vai ar rokām saplūkā iespējami smalkāk.
6. Gurķi sagriež ripiņās un no ripiņām izgriež sirsniņas.
7. Silikona garenā formītē kārto gurķu sirsniņas, tad vistas stilbiņu gaļu un visbeidzot uzlej virsū buljonu.
8. Liek uz nakti ledusskapī.
9. Rītā izliek uz dēlīša un gatavs ēšanai.
10. Labu apetīti :)
Uz augšu