Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kabaču bļodiņas ar malto gaļu un siera cepurīti

2016. gada 5. augusts
Foto: Madara Stankeviča
Sulīga, garšām bagāta maltīte. Jāsaka žēl, ka kabači mūs neiepriecina cauru gadu :)
Pagatavošana
60 min
1. Sagriež kabaci gabaliņos un izgreb vidu, bet ne līdz galam - lai izveidojas tāda kā bļodiņa. Kabača viducīti saglabā. Ja kabacis tik liels, ka vidū sēklas liela sun cietas, tad gan vidu var neizmantot.
2. Notīra un izspiež ķiploku, iesmērē to iekšā kabaču bļodiņās. Liek ledusskapī lai ievelkas. pa to laiku gatavo pārējo.
Foto: Madara Stankeviča
3. Notīra un sarīvē burkānus. Liek cepties.
4. Notīra sīpolu, sagriež gabaliņos un liek cepties pie burkāniem.
5. Kad burkāni un sīpoli kādu laiku cepušies, pievieno malto gaļu un kabaci, kas palika, izgrebot viducīšus bļodām.
6. Pievieno garšvielas, tā, lai pildījums ir garšām bagāts. Cep līdz viss ir gatavs.
7. Kad gaļas/dārzeņu masa gatava, pilda to kabaču bļodiņās, kuras izkārtotas uz cepamās pannas. Liekot cepties, apakšā palej nedaudz eļļas, kā arī nedaudz ūdens, lai sākotnēji kabacis cepeškrāsnī pasutinās.
Foto: Madara Stankeviča
8. Cep 180 grādos, apmēram 40 min.
9. Kamēr cepās kabacis, sagatavo siera majonēzes masu. Sieru sarīvē, pievieno majonēzi tikai tik, lai var viegli samaisīt.
10. Kad kabacis mīksts, katrai bļodiņai uzliek siera cepurīti un liek atpakaļ krāsnī, līdz siers izkusis. Man patīk, ja siers ir aprbūnējies, tāpēc pēdējās minūtēs krāsnij darbojās tikai augšējā daļa.
11. Bauda kā nu kuram garšo - ar krējumu, tomātu mērci, vai nepievienojot neko.
12. Labu apetīti!
Uz augšu