Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kabaču bļodiņas ar malto gaļu un siera cepurīti

Kabaču bļodiņas ar malto gaļu un siera cepurīti

FOTO: Madara Stankeviča

Kolekcijas: Fotoreceptes
Sulīga, garšām bagāta maltīte. Jāsaka žēl, ka kabači mūs neiepriecina cauru gadu :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Kabacis - paliels
  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 8 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Holandes siers
  • Majonēze
  • Pikantā garšviela gaļas ēdieniem (Santa Maria)
  • "Anniņa" bez sāls
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagriež kabaci gabaliņos un izgreb vidu, bet ne līdz galam - lai izveidojas tāda kā bļodiņa. Kabača viducīti saglabā. Ja kabacis tik liels, ka vidū sēklas liela sun cietas, tad gan vidu var neizmantot.
  2. Notīra un izspiež ķiploku, iesmērē to iekšā kabaču bļodiņās. Liek ledusskapī lai ievelkas. pa to laiku gatavo pārējo.
    Notīra un izspiež ķiploku, iesmērē to iekšā kabaču bļodiņās....

    FOTO: Madara Stankeviča

  3. Notīra un sarīvē burkānus. Liek cepties.
  4. Notīra sīpolu, sagriež gabaliņos un liek cepties pie burkāniem.
  5. Kad burkāni un sīpoli kādu laiku cepušies, pievieno malto gaļu un kabaci, kas palika, izgrebot viducīšus bļodām.
  6. Pievieno garšvielas, tā, lai pildījums ir garšām bagāts. Cep līdz viss ir gatavs.
  7. Kad gaļas/dārzeņu masa gatava, pilda to kabaču bļodiņās, kuras izkārtotas uz cepamās pannas. Liekot cepties, apakšā palej nedaudz eļļas, kā arī nedaudz ūdens, lai sākotnēji kabacis cepeškrāsnī pasutinās.
    Kad gaļas/dārzeņu masa gatava, pilda to kabaču bļodiņās, kur...

    FOTO: Madara Stankeviča

  8. Cep 180 grādos, apmēram 40 min.
  9. Kamēr cepās kabacis, sagatavo siera majonēzes masu. Sieru sarīvē, pievieno majonēzi tikai tik, lai var viegli samaisīt.
  10. Kad kabacis mīksts, katrai bļodiņai uzliek siera cepurīti un liek atpakaļ krāsnī, līdz siers izkusis. Man patīk, ja siers ir aprbūnējies, tāpēc pēdējās minūtēs krāsnij darbojās tikai augšējā daļa.
  11. Bauda kā nu kuram garšo - ar krējumu, tomātu mērci, vai nepievienojot neko.
  12. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas