Sākums > Receptes > Uzkodas

Cūku austiņas ar mārrutku putukrējumu un lakšiem

2016. gada 6. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieka" gaļas ekspertiem! :)
Pagatavošana
20 min
1. Saldo krējumu ielej mikserī vai bļodā, pievieno šķipsniņu sāls, puto, īsi pirms putošanās beigām pievieno mārrutkus.
2. Kad izveidojies putukrējums, to liek uz šķīvja vai dēlīša, apkārt kārtojot cūku austiņas.
3. Rudzu maizi griež plānās šķēlītēs, tās izkārto uz cepeškrāsns pannas, kas noklāta ar cepampapīru, nedaudz pārkaisa ar sāli un liek cepties 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī 2 līdz 3 minūtes.
4. Porciju izdekorē ar lakšiem un rudzu maizes grauzdiņiem. Dekorēšanai un garšas pastiprināšanai var izmantot arī lakšu pulveri, izkaltējot 50 gramu lapu uz krāsns vai dehidratorā. Pēc tam tās samaļ kafijas dzirnaviņās un pievieno porcijai.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu