Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Cūku austiņas ar mārrutku putukrējumu un lakšiem

Cūku austiņas ar mārrutku putukrējumu un lakšiem

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieka" gaļas ekspertiem! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 rudzu maizes šķēles
  • 300 g “Rīgas Miesnieks” kūpināto cūku ausu
  • 4 lakši jeb savvaļas ķiploku lapas
  • 50 g lakšu jeb savvaļas ķiploku lapu dekorēšanai un garšas pastiprināšanai
  • 1 tējk. konservētu mārrutku
  • Šķipsniņa sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Saldo krējumu ielej mikserī vai bļodā, pievieno šķipsniņu sāls, puto, īsi pirms putošanās beigām pievieno mārrutkus.
  2. Kad izveidojies putukrējums, to liek uz šķīvja vai dēlīša, apkārt kārtojot cūku austiņas.
  3. Rudzu maizi griež plānās šķēlītēs, tās izkārto uz cepeškrāsns pannas, kas noklāta ar cepampapīru, nedaudz pārkaisa ar sāli un liek cepties 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī 2 līdz 3 minūtes.
  4. Porciju izdekorē ar lakšiem un rudzu maizes grauzdiņiem. Dekorēšanai un garšas pastiprināšanai var izmantot arī lakšu pulveri, izkaltējot 50 gramu lapu uz krāsns vai dehidratorā. Pēc tam tās samaļ kafijas dzirnaviņās un pievieno porcijai.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ātrā dārzeņu zupiņa

Ātrā dārzeņu zupiņa

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas