Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieka" gaļas ekspertiem! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
200ml saldā krējuma
2rudzu maizes šķēles
300g “Rīgas Miesnieks” kūpināto cūku ausu
4lakši jeb savvaļas ķiploku lapas
50g lakšu jeb savvaļas ķiploku lapu dekorēšanai un garšas pastiprināšanai
1tējk. konservētu mārrutku
Šķipsniņa sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
20 min.
Saldo krējumu ielej mikserī vai bļodā, pievieno šķipsniņu sāls, puto, īsi pirms putošanās beigām pievieno mārrutkus.
Kad izveidojies putukrējums, to liek uz šķīvja vai dēlīša, apkārt kārtojot cūku austiņas.
Rudzu maizi griež plānās šķēlītēs, tās izkārto uz cepeškrāsns pannas, kas noklāta ar cepampapīru, nedaudz pārkaisa ar sāli un liek cepties 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī 2 līdz 3 minūtes.
Porciju izdekorē ar lakšiem un rudzu maizes grauzdiņiem. Dekorēšanai un garšas pastiprināšanai var izmantot arī lakšu pulveri, izkaltējot 50 gramu lapu uz krāsns vai dehidratorā. Pēc tam tās samaļ kafijas dzirnaviņās un pievieno porcijai.