Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Svaigie salāti ar gaļas bumbiņām

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieka" gaļas ekspertiem! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 pilna sauja dabā atrodamo zaļumu (piemēram, gārsa, pieneņu lapas, skābenes, mazās nātrītes)
  • 500 g rabarberu
  • 300 g “Rīgas Miesnieks” mini gaļas bumbiņu
  • 5 vidēja lieluma gurķi
  • 3 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. sāls
  • 7 ķiploka daiviņas
  • 5 lapiņas jauno upeņu dzinumu
  • 1 l minerālūdens
  • 20 ml rapšu eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

130 min.
  1. Sākumā smalki sagriež rabarberus, liek katliņā un pievieno 2 ēd. k. cukura. Silda uz lēnas uguns, līdz rabarberi palikuši mīksti, tad visu sablenderē.
  2. Gurķiem nogriež galus un ieliek bļodā.
  3. Pēc tam citā bļodā sajauc 2 ēd. k. sāls, 1 ēd. k. cukura un ūdeni, visu kārtīgi samaisa, līdz sāls un cukurs izšķīduši.
  4. Notīra ķiploku daiviņas, ar naža plakano pusi tām mazliet uzspiež un saplacina. Gan ķiplokus, gan upeņu lapas (dzinumus) liek klāt gurķiem, pārlejot ar sāls un cukura marinādi. Atstāj uz dažām stundām ievilkties.
  5. Zaļumus sākumā noskalo un kārto bļodā vai uz dēlīša.
  6. Sagriež gurķus un kārto pie salātiem, pēc tam visu pārlej ar rapšu eļļu.
  7. Gaļas bumbiņas uzdur uz kociņa vai zariņa un uzliek uz salātiem, tos nesaplacinot.
  8. Ar tējkaroti uz porcijas uzkārto rabarberu biezeni. Pēc vajadzības salātiem pievieno sāli.
  9. Maltīti dekorē ar nelielām pļavā atrodamām puķītēm.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas