Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pikantais tomātu humuss ar baziliku

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies, par recepti "Selga"!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g konservētu turku zirņu
  • 50 ml olīveļļas
  • 2 ēd. k. sezama sēklu
  • 5 saulē kaltēti tomāti eļļā
  • 5 svaigi ķirštomāti
  • 1 citrons
  • 2 ēd. k. smalki sakapātu pētersīļu
  • 3 ēd. k. sakapāta bazilika
  • Neliels gabaliņš čili
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Šķipsniņa malta kumīna
  • 1 tējk. medus – pēc garšas
  • 20 sāļās vafeles ar tomātu un bazilika garšu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Uz lēnas uguns pannā apgrauzdē sezama sēklas viegli zeltainas. Sablenderē tās viendabīgā pastā kopā ar ķiploku daiviņu un pāris ēdamkarotēm olīveļļas.
  2. Blenderī liek konservētos turku zirņus, pievienojot ½ no bundžiņā esošā šķidruma. Pievieno sezama pastu, abu veidu tomātus, sakapātos zaļumus, čili gabaliņu, sulu no viena citrona, šķipsniņu sāls un kumīna.
  3. Visu sablenderē viendabīgā masā un pagaršo. Pēc garšas papildus pievieno mazliet sāli vai medu.
  4. Liek nelielā trauciņā, dekorē ar pāris turku zirņiem un pārlej ar atlikušo olīveļļu vai čili eļļu, ja tāda pieejama.
  5. Lieliski saderēs ar “Selga” sāļajām vafelēm ar tomātu un bazilika garšu.
  6. Ja negaršo vai nepatīk pētersīļi, čili, kumīns, tos var nepievienot. Kā arī noteikti var izmantot vārītus turku zirņus.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas