Sākums > Receptes > Uzkodas

Pikantais tomātu humuss ar baziliku

2016. gada 7. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Paldies, par recepti "Selga"!
Pagatavošana
20 min
1. Uz lēnas uguns pannā apgrauzdē sezama sēklas viegli zeltainas. Sablenderē tās viendabīgā pastā kopā ar ķiploku daiviņu un pāris ēdamkarotēm olīveļļas.
2. Blenderī liek konservētos turku zirņus, pievienojot ½ no bundžiņā esošā šķidruma. Pievieno sezama pastu, abu veidu tomātus, sakapātos zaļumus, čili gabaliņu, sulu no viena citrona, šķipsniņu sāls un kumīna.
3. Visu sablenderē viendabīgā masā un pagaršo. Pēc garšas papildus pievieno mazliet sāli vai medu.
4. Liek nelielā trauciņā, dekorē ar pāris turku zirņiem un pārlej ar atlikušo olīveļļu vai čili eļļu, ja tāda pieejama.
5. Lieliski saderēs ar “Selga” sāļajām vafelēm ar tomātu un bazilika garšu.
6. Ja negaršo vai nepatīk pētersīļi, čili, kumīns, tos var nepievienot. Kā arī noteikti var izmantot vārītus turku zirņus.
7. Labu apetīti!
Uz augšu