Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ebi fry ar tartara mērci

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Paldies, Receptes.lv lietotājam par recepti! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Tīģergarneles (netīrītas)
  • 3 olas
  • 2 sālīti gurķi
  • 1 sīpols (mazītiņš)
  • 1 /2 citrona
  • 4 tējkarotes majonēzes
  • Milti
  • Rīvmaize
  • Kartupeļu ciete
  • Pētersīļi
  • Sāls
  • Pipari
  • Dekorēšanai:
  • Tomāts
  • Ķīnas kāposts
  • Citrona šķēlīte
  • Pētersīļi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Novāra 2 olas un sagriež, sasmalcina.
  2. Sagriež sīpolu un liek ledus ūdenī ~ 3 min., un tad nosusina.
  3. Pievieno 1/2 citrona sulu, majonēzi, sagrieztos gurķus, pētersīļus, sāli.
  4. Sagriež ķīnas kāpostu un liek ledus ūdenī, tad nosusina un kārto uz šķīvja.
  5. Tīģergarnelēm noņem galvu, kājas un čaulu līdz astei. Nogriež aso astes daļu augšpusē, izgriež astei trīstūra formu. Tad ar kociņu iedur mugurā un izvelk, manuprāt, zarnas (to tumšo diedziņu, kurš bojā garšu).
  6. Izmērcē ūdenī ar cieti un tad noskalo.
  7. Tīģergarnelēs iegriež diagonālas svītriņas, ne pārāk dziļi un ne pārāk maz. Apber ar sāli un pipariem.
  8. Tīģergarneles apviļā miltos, tad olā, kura sakulta ar ūdeni un sāli, tad rīvmaizē. Liek karstā eļļā vārīties, līdz ķļūst brūnas. Nosusina.
  9. Dekorē.
  10. Labu apetīti!
    Labu apetīti!

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lētās kotletes ar "ķieģelīti" un sīpoliem

Lētās kotletes ar "ķieģelīti" un sīpoliem

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas