Atslēga šajā receptē ir čillī pipars, kura daudzums receptē būs atkarīgs no tā asuma un paša vēlēšanās. Čipotle kaltētais pipars ir mans ieteikums, bet jebkurš cits čilli veids arī derēs, tā daudzumu pielāgojot pēc vēlamā asuma.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
270g mandeļu sviesta
250g kausētas melnās šokolādes (vismaz 75% kakao)
70g ķirbju sēklu
90g rozīņu + 100 g ūdens mērcēšanai
60ml kļavu sīrupa vai medus
1ēd. k. tamarī sojas mērces
1.5 tējk. malta kumina
50g termiski neapstrādāta kakao pulvera
1.5 tējk. vaniļas ekstrakta
1/4 tējk. malta muskatrieksta
1ēd. k. kanēļa
4mazi kaltēti sarkanie čili pipari
Šķipsna maltu kajēnas piparu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
110 min.
Ūdenī liek mērcēties rozīnes kopā ar čili pipariem un to sēklām, uz vismaz 4 stundām vai atstāj uz nakti.
Tad rozīnes nolej, izkāš ūdeni, lai tajā nebūtu čili sēklu.
Visas pārējās sastāvdaļas, izņemot tumšo šokolādi, ber blenderī vai virtuves kombainā, tām pievieno rozīnes un nedaudz sarkanos čili pēc vēlamā asuma.
Pakāpeniski pievienojot mazliet ūdens, kurā mērcējušās rozīnes un čili, sastāvdaļas blendē līdz vienmērīgai masai - tā būs ķepīga un mitra.
Ķepīgo trifeļu masu pārceļ bļodā, pievieno izkausēto melno šokolādi un kārtīgi izmaisa.
Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt apmēram 1 - 2 stundas.
Tad ņem ārā no ledusskapja un veļ nelielās trifeļu bumbiņās, tās var apviļāt kakao pulverī, kuminā vai citās garšvielās pēc izvēles.