Sākums > Receptes > Deserti

Čili trifeles ar kuminu un kanēli

2016. gada 11. maijs
Foto: Topi Vesels
Atslēga šajā receptē ir čillī pipars, kura daudzums receptē būs atkarīgs no tā asuma un paša vēlēšanās. Čipotle kaltētais pipars ir mans ieteikums, bet jebkurš cits čilli veids arī derēs, tā daudzumu pielāgojot pēc vēlamā asuma.
Pagatavošana
110 min
1. Ūdenī liek mērcēties rozīnes kopā ar čili pipariem un to sēklām, uz vismaz 4 stundām vai atstāj uz nakti.
2. Tad rozīnes nolej, izkāš ūdeni, lai tajā nebūtu čili sēklu.
3. Visas pārējās sastāvdaļas, izņemot tumšo šokolādi, ber blenderī vai virtuves kombainā, tām pievieno rozīnes un nedaudz sarkanos čili pēc vēlamā asuma.
4. Pakāpeniski pievienojot mazliet ūdens, kurā mērcējušās rozīnes un čili, sastāvdaļas blendē līdz vienmērīgai masai - tā būs ķepīga un mitra.
5. Ķepīgo trifeļu masu pārceļ bļodā, pievieno izkausēto melno šokolādi un kārtīgi izmaisa.
6. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt apmēram 1 - 2 stundas.
7. Tad ņem ārā no ledusskapja un veļ nelielās trifeļu bumbiņās, tās var apviļāt kakao pulverī, kuminā vai citās garšvielās pēc izvēles.
Foto: Topi Vesels
8. Lai labi garšo!
Uz augšu