Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Čili trifeles ar kuminu un kanēli

Čili trifeles ar kuminu un kanēli

FOTO: Topi Vesels

Kolekcijas: Veselīgās
Atslēga šajā receptē ir čillī pipars, kura daudzums receptē būs atkarīgs no tā asuma un paša vēlēšanās. Čipotle kaltētais pipars ir mans ieteikums, bet jebkurš cits čilli veids arī derēs, tā daudzumu pielāgojot pēc vēlamā asuma.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 270 g mandeļu sviesta
  • 250 g kausētas melnās šokolādes (vismaz 75% kakao)
  • 70 g ķirbju sēklu
  • 90 g rozīņu + 100 g ūdens mērcēšanai
  • 60 ml kļavu sīrupa vai medus
  • 1 ēd. k. tamarī sojas mērces
  • 1.5 tējk. malta kumina
  • 50 g termiski neapstrādāta kakao pulvera
  • 1.5 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 /4 tējk. malta muskatrieksta
  • 1 ēd. k. kanēļa
  • 4 mazi kaltēti sarkanie čili pipari
  • Šķipsna maltu kajēnas piparu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

110 min.
  1. Ūdenī liek mērcēties rozīnes kopā ar čili pipariem un to sēklām, uz vismaz 4 stundām vai atstāj uz nakti.
  2. Tad rozīnes nolej, izkāš ūdeni, lai tajā nebūtu čili sēklu.
  3. Visas pārējās sastāvdaļas, izņemot tumšo šokolādi, ber blenderī vai virtuves kombainā, tām pievieno rozīnes un nedaudz sarkanos čili pēc vēlamā asuma.
  4. Pakāpeniski pievienojot mazliet ūdens, kurā mērcējušās rozīnes un čili, sastāvdaļas blendē līdz vienmērīgai masai - tā būs ķepīga un mitra.
  5. Ķepīgo trifeļu masu pārceļ bļodā, pievieno izkausēto melno šokolādi un kārtīgi izmaisa.
  6. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt apmēram 1 - 2 stundas.
  7. Tad ņem ārā no ledusskapja un veļ nelielās trifeļu bumbiņās, tās var apviļāt kakao pulverī, kuminā vai citās garšvielās pēc izvēles.
    Tad ņem ārā no ledusskapja un veļ nelielās trifeļu bumbiņās,...

    FOTO: Topi Vesels

  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas